Date companie
 
 
 
 

45 de state din America vor scoate caligrafia din programa școlarã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : state, America, mana, scris, computer, caligrafie, word
 

Scrisul de mâna ar putea deveni poveste pentru generațiile viitoare. 45 de state din America vor scoate de anul viitor din programa școlarã caligrafia și o vor înlocui cu o nouã disciplinã: Word, adicã lecții de scriere pe calculator! Învãțãtorii români spun cã aceastã mãsurã este total neinspiratã și cã, dacã ar fi adoptată de guvernanții noștri, am risca sã creștem generații întregi de copii semi-analfabeți.

AMBIANȚÃ "B mare este format dintr-un baston cu întorsãtura în jos, buclã în spate, jumãtate de oval pânã pe spațiul de scris și încã o jumãtate de oval."

În curând, lecțiile în care învãțãtorii predau tainele scrisului, ar putea înlocuite de cursurile de editare pe calculator. Elevii de clasa I par fascinați de aceastã idee, mai ales cã mulți știu deja sã scrie în Word, încã de la 3, 4 ani.

DOINA NICOLAE, cadru didactic, Școala Centralã București "Caligrafia este foarte importantã în clasele I-IV, aproape indispensabilã în clasa I. Fãrã orele de caligrafie, scrisul copiiilor se deformeazã cu ușurințã. În timp nu vor mai putea sã scrie corect."

Cristina are un bãiețel de trei ani, care este fascinat de calculator. Deși, abia a început sã meargã la grãdinițã, micuțul știe sã-și scrie cu litere de tipar numele și recunoaște toate literele de pe tastatura computerului.

VOX "Trebuie sã știi sã scrii mai întâi, trebuie sã știi sã citești și dupã aceea te poți juca și poți scrie la tabletã cât vrei."

Cercetãtorii spun cã atunci când citim, mai multe zone cerebrale simuleazã scrierea de mânã. Impulsurile pe care le transmitem cãtre creier atunci când tastãm sunt diferite, pentru cã repetãm continuu același gest: apãsarea literelor!

MIRELA ZIVARI, psiholog "E vorba de un complex între ochi mânã și acest complex este absolut necesar pentru a putea învãța ulterior alte concepte mult mai abstracte. Etapele gândirii au legãturã cu scrisul."

În Marea Britanie, 40% dintre persoanele care au participat la un sondaj de opinie au declarat cã nu au mai scris nimic de mânã, de mai bine de șase luni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scrierea de mână stimulează memoria de lungă durată ( 23 Ianuarie 2020 )

  În fiecare an, la 23 ianuarie, celebrăm ziua scrisului de mână! Aceasta sărbătoare coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock. Acesta a devenit foarte cunoscut pentru semnătura sa extrem de lizibilă și stilistic aparte de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii. Ziua Internațională a scrisului de mână ne reamintește că deși trăim într-o lume tehnologizată, tot ar fi păcat să ne pierdem o asemenea abilitate.

 • Campania ”Crime has no gender”, lansată în 21 de state europene ( 19 Octombrie 2019 )

  ”Crime has no gender”, o campanie cu miză puternică în combaterea infracționalității, campanie în care sunt implicate 21 de state! Autoritățile judiciare din cele 21 de state, implicate în campania ”Crime has no gender”, au...

 • România și alte cinci state din U.E., afectate de emigrație ( 1 Aprilie 2019 )

  Emigrația, motiv de îngrijorare în sudul și estul Uniunii Europene! Pentru cetățenii din România și alte cinci state din zonă, emigrația este un factor mult mai mare de preocupare decât imigrația, în contextul regresului demografic...

 • Polițistul pedofil, suspect în 15 dosare ( 9 Ianuarie 2018 )

  Detalii șocante după perchezițiile efectuate la locuința polițistului pedofil din Capitală. Oamenii legii au găsite hainele pe care polițistul le-a purtat în ziua agresiunii. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii și-au...

 • Locuri de muncă vacante, în țară și în alte state europene ( 28 Decembrie 2017 )

  Peste 16.400 de locuri de muncă vacante la nivel național. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai multe sunt în Capitală și în județele Arad, Prahova și Timiș, în timp ce în Bacău, Suceava...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2