Date companie
 
 
 
 

47 de milioane de euro, pentru înregistrarea tinerilor inactivi pe piața muncii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, tineri, milioane, munca, progra, inactivi, intespo
 

47 de milioane de euro! Aceasta este suma din fonduri europene, care va fi alocată pentru ca tinerii inactivi din România să intre pe piața muncii! Proiectul ”Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, pe scurt INTESPO, a fost aprobat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Muncii. Proiectul are ca scop creșterea numărului de tineri inactivi înregistrați la Serviciul Public de Ocupare. Tinerii inactivi sunt cei care nu figurează în evidențele de la Educație, nici în cele ale angajatorilor și nici nu se pregătesc pentru a ocupa un loc de muncă. Practic, nu figurează nicăieri, dar ei există și pot reprezenta soluția pentru criza acută de forță de muncă din România. INTESPO vizează înregistrarea a cel puțin 200.000 de tineri în program, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Sunt vizați în special tinerii cu nivel scăzut de competențe și care au dificultăți în a se integra social. Odată înregistrați în program, ei vor beneficia de informare și consiliere profesională, inclusiv de profilare, iar după această etapă vor fi îndrumați către măsura activă de care au nevoie sau către alte servicii. De asemenea, proiectul încurajează și implicarea partenerilor sociali, precum patronate și sindicate, astfel încât oferta de pachete de măsuri active personalizate să se concretizeze în ocuparea unui loc de muncă. Proiectul are o durată de implementare de patru ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O fetiță de 11 ani din județul Iași, exemplu de muncă și responsabilitate pentru adulți ( 4 Decembrie 2017 )

  Sunt copii, în România, care sunt copleșiți de responsabilități încă de la o vârstă fragedă. O fetiță de 11 ani este ca o mamă pentru fratele mai mic cu un an. Mama i-a părăsit pentru a se căsători cu un alt bărbat.

 • Tragedie la întoarcerea acasă ( 7 Noiembrie 2017 )

  Călătorie sfârșită tragic pentru trei tineri care întorceau de la muncă, din Spania! Unul dintre tineri a murit, iar ceilalți doi au fost grav răniți, după ce mașina în care se aflau a intrat într-un gard de beton, pe DN6, în județul Timiș. 

 • Trei tineri, răniți într-un accident produs în Buzău ( 5 Noiembrie 2017 )

  Tineri răniți într-un accident rutier produs în Buzău. Potrivit martorilor, șoferul mașinii în care se aflau aceștia a ieșit de pe o stradă secundară și nu a acordat prioritate unui autobuz care tocmai plecase din stație.

 • Tânăra generație, îndrumată către sectorul agricol ( 25 Octombrie 2017 )

  În România anului 2017, peste un milion de hectare de terenuri nu sunt folosite! O situație îngrijorătoare care îi determină pe specialiștii în agricultură și pe cultivatori să caute soluții de readucere în circuitul agricol a suprafețelor acoperite cu pârloagă. Un factor important, din punctul lor de vedere, este pregătirea generațiilor tinere pentru a munci eficient în agricultură.

 • Accident cu doi morți, pe o șosea din județul Suceava ( 12 Octombrie 2017 )

  Vieți secerate prea devreme, din cauza nesăbuinței! Doi tineri, în vârstă de 19 și respectiv 20 de ani au murit pe loc după ce s-au izbit cu mașina de un stâlp de electricitate. Tragedia s-a provocat în localitatea Râșca...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 12 Dec. 2017

1 EUR = 4.6362 RON
0.0030
1 USD = 3.9368 RON
0.0094
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2