Date companie
 
 
 
 

500.000 de români vor române fără loc de muncă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : somaj, virus, munca, loc, pandemie
 

Din cauza virusului SARS-COV-2, economiștii estimează, că în perioada următoare, 500.000 de români vor române fără serviciu. Colacul de salvare ar putea fi banii europeni investiți în cele mai importante domenii care ar asigura un flux continuu al industriei.

OANA PASCARU, reporter ”Rata șomajului este în creștere și ar putea ajunge la 6,5% în acest an, însă România rămâne sub media europeană de 7,1% sau cea din Statele Unite de 11%, în iunie 2020. De la inceputul pandemiei si pana in prezent, mai mult de 875.000 de locuri de muncă au fost șterse din econo­mie.”

La nivel european, până la 59 de milioane de angajați riscă să fie disponibilizați, să le fie reduse remunerările sau programul de muncă, arata un studiu recent realizat de New York Times. Pericolul îi vizează, în special, pe cei care activează în comerțul cu amănuntul sau în domeniul transporturilor.


500.000 de români vor române fără loc de muncă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lucrul la distanță, normalitate și în România ( 12 Octombrie 2020 )

  Munca de acasă, la ordinea zilei! 80% dintre companii sunt de părere că munca la distanță este noua normă pe piața muncii, potrivit unui sondaj realizat de PricewaterhouseCoopers. Iar peste 53% dintre companii au creat și au implementat o politică în acest sens. 

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu, dublă lansare de carte ( 24 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, în București! Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu și-a lansat două volume: "Analize incomode" și "Geopolitică și pandemie"! La eveniment au participat peste 50 de personalități...

 • Oamenii preferă autoturismul personal ca mijloc de transport ( 8 Septembrie 2020 )

  Mașina personală este mijlocul de transport preferat al românilor în contextul pandemiei de Coronavirus! Așa arata Barometrul IRES-UNSAR privind Perceptia riscului și cultura asigurărilor din România. Vehiculul personal este urmat, în preferințele românilor, de transportul public și de bicicletă.

 • A apărut un virucid sută la sută românesc ( 7 Septembrie 2020 )

  O invenție românească poate ajuta în lupta cu COVID 19. De 7 luni de zile de când pandemia de coronavirus a lovit și țara noastră, zilnic au aparut informații despre lipsa măștilor și produselor de igienă, atât de necesare în lupta cu acest virus periculos. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2