Date companie
 
 
 
 

Mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cultura, pandemie
 

Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019. Numărul vizitatorilor la muzee și colecții publice a fost de aproximativ 7,9 milioane, față de 18,2 milioane, cât fusese înregistrat în anul precedent, arată Institutul Național de Statistică. Instituțiile și companiile de spectacole și concerte au susținut, în țară, 10 mii reprezentații, urmărite de 1,5 milioane spectatori, față de 26,4 mii reprezentații, urmărite de 8,1 milioane spectatori, în anul 2019.

IRINA CODREANU, reporter
„Muzeele, colecțiile publice, grădinile botanice, zoologice, acvariile și rezervațiile naturale au înregistrat, în anul 2020, un număr de 8 milioane de vizitatori, mai puțin de jumătate din numărul atins în 2019. Acest fapt a condus și la reducerea drastică a personalului care a deservit rețeaua unităților muzeale în anul pandemiei.”

Pandemia bate filmul! Rețeaua cinematografică a fost, de asemenea, lovită puternic de criza provocată de noul coronavirus. Proiecția cinematografică a cuprins doar o treime din spectacolele prezentate în anul anterior și doar 3 milioane de spectatori au fost înregistrați, cu 10 milioane mai puțini decât în mod normal. Producția națională de filme pe marele ecran a lansat 41 de filme, cu 13 mai puține față de 2019.


Mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții ( 14 Mai 2021 )

  După opt luni de restricții, românii dau masca jos, dar deocamdată doar în spațiile deschise. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în România, restricțiile vor fi relaxate pas cu pas, calendarul măsurilor de relaxare fiind realizat pentru întreaga perioadă de vară, până la data de 1 septembrie.

 • Anca Dragu: E foarte important să stimulăm antreprenoriatul ( 27 Ianuarie 2021 )

  În plină pandemie de coronavirus, economia este afectată atât în Uniunea Europeană, cât și la nivel mondial! Cu toate acestea, Anca Dragu, președintele Senatului, se arată optimistă în privința evolutiei economiei.

 • Schimbări majore pe piața muncii, provocate de pandemia de coronavirus ( 5 Ianuarie 2021 )

  Pandemia de COVID-19 a afectat piața muncii care se află într-o continuă schimbare. Anul 2020 a produs o modificare capitală a modului de desfășurare al activităților, mutate în majoritatea cazurilor...

 • Sfatul nutriționistului, pentru a evita problemele de sănătate după masa de sărbători ( 22 Decembrie 2020 )

  Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.

 • Nivelul de stres al angajaților s-a dublat de la începutul pandemiei ( 17 Decembrie 2020 )

  Nivelul de stres al angajaților s-a dublat în timpul pandemiei! Una din patru persoane active în câmpul muncii susține că de la începutul pandemiei de coronavirus și până în prezent, nivelul de stres resimțit la serviciu s-a dublat, potrivit unui sondaj realizat de BestJobs. Aceștia se simt copleșiți de sarcinile pe care le au, de teamă, de incertitudine și de izolarea socială, iar trei din 10 respondenți admit că au ajuns deja la burnout. Rezultatele sondajului arată că 20% dintre respondenți estimează că vor ajunge la epuizare în cel mult șase luni, dacă nivelul de stres se va menține la fel de ridicat, în timp ce aproape 16% susțin că acest lucru se va întâmpla într-un an de zile.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2