Date companie
 
 
 
 

Anca Dragu: E foarte important să stimulăm antreprenoriatul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2021
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : coronavirus, pandemie, Anca Dragu
 

În plină pandemie de coronavirus, economia este afectată atât în Uniunea Europeană, cât și la nivel mondial! Cu toate acestea, Anca Dragu, președintele Senatului, se arată optimistă în privința evolutiei economiei.

ANCA DRAGU, președinte, Senat

"În ultimele zile, vedem această turnură pe care o ia mutația virusului. România în acest moment este oarecum protejată. Nu avem cazuri semnificative, dar depinde de ritmul de vaccinare cu siguranță, depinde de rapiditatea cu care vom ajunge la un număr critic de persoane vaccinate astfel încât toate activitățile să se reia. Cu siguranță nu poate fi mai rău decât anul trecut, dar cât de bine, cât de repede se va întâmpla această schimbare cred că vom afla răspunsul în următoarele săptămâni."

Totodată, președintele Senatului, Anca Dragu a afirmat că, trebuie stimulat antreprenoriatul, accesul companiilor la finanțare și trebuie continuată debirocratizarea.

ANCA DRAGU, președinte, Senat

"În plan economic aș putea să ofer accesul la finanțare. Este un moment foarte important pentru România, începem patru ani de construcție, după un an foarte greu, după mulți ani cu măsuri economice incerte sau fluctuante după o pandemie care ne-a dat peste cap viețile cu o economie acum care trebuie să își regăsească cursul și ca atare e foarte important să stimulăm antreprenoriatul, debirocratizarea, accesul companiilor la finanțare și formarea profesională pentru că ai nevoie de capital și de forță de muncă. Toate aceste proiecte se află și în programul de guvernare al coaliției și noi vom sprijini din Parlament inițiativele ce vin dinspre Guvern sau pe unele le vom iniția direct în Parlament."

Pentru a atenua efectele negative ale pandemiei asupra economiei și asupra nivelului de trai al populației, Comisia Europeană a adoptat un set amplu de măsuri economice și a flexibilizat la maximum normele bugetare europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2