Date companie
 
 
 
 

56% din totalul elevii clujeni care au simulat bacalaureatul nu au obținut medie de trecere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, bacalaureat, simulare
 

Peste jumătate dintre liceenii clujeni care au fost prezenți la simularea examenului de bacalaureat de sãptãmâna trecutã nu au obținut medie de trecere. La zece școli de stat și private, procentul de promovabilitate a fost sub 10%. Mai mult, niciun elev nu a obținut nota maximã.

VALENTIN CUIBUS, inspector școlar general ISJ Cluj: "Mãsurile se vor lua în primul rând la toate școlile unde sunt probleme. Pentru cã orice copil care nu-și ia BAC-ul rãmâne o problemã.''

Dacă astăzi ar susține examenul de maturitate, 56 la sută din totalul liceenilor nu ar promova, conform rezultatelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

VALENTIN CUIBUS, inspector școlar general ISJ Cluj: ''Vor fi o serie întreagã de controale în perioada urmãtoare (...) în așa fel încât sã vedem activitãțile de recuperare, orele suplimentare care se fac la materiile de examen, felul cum au loc discuțiile cu pãrinții între diriginți profesori și pãrinți ca sã dea un ultim semnal."

Totuși, față de simularea bacalaureatului din decembrie anul trecut, promovabilitatea a crescut cu un procent și jumătate. In funcție de opțiunile comune ale părinților, elevilor și profesorilor, notele au fost trecute sau nu în catalog.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Peste 8.800 de absolvenți au susținut examenul de rezidențiat ( 8 Decembrie 2019 )

  Peste 8.800 de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie au susținut, până la urmă examenul de rezidențiat! Asta după ce examenul a tot fost amânat. Proba s-a desfășurat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe durata a patru ore.

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 • Au început înscrierile la Politehnică. Ofertele facultăților și condițiile de admitere ( 16 Iulie 2019 )

  Politehnica își așteaptă viitorii stundenți! În condițiile în care elevii au aflat rezultatele la Bacalaureat săptămâna trecută, facultatile și-au deschis porțile pentru a-i primi.

 • Generația Cheleș, la examenul de grad ( 13 Iulie 2019 )

  Micii karatiști ai celui mai de succes club de karate - ”Generația Cheleș”, au lăsat nisipul și marea pentru răcoarea din parc. Întorși recent din cantonamentul de la Comorova, copiii s-au adunat în parcul Lumea Copiilor...

 • Au fost afișate rezultatele la bacalaureat, urmează contestațiile ( 8 Iulie 2019 )

  Primele rezultate ale examenului de bacalaureat s-au afișat, astăzi. 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației. Procentul celor promovați a fost de 63,78.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2