Date companie
 
 
 
 

600.000 de agricultori ar putea fi supuși unui nou sistem de impozitare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozitare, agricultori, guvernanti, sistem
 

Guvernanții vor să adune cât mai mulți bani la buget, așa că s-au gândit la un nou sistem de impozitare pentru agricultori. Mai exact, cei care dețin peste două hectare de teren arabil sau mai mult de 3 vaci, 10 oi sau 6 porci ar putea plăti un bir către stat de la 1 februarie.

DANIEL CHIȚOIU, ministrul Finanțelor Publice "Parte din acest impozit, 5,5% merge la fondul national de sanatate, deci cei 670.000 de agricultori care vor plati acest impozit vor fi si asigurati la sanatate. Interesul nostru este de a fiscaliza cat mai mult din activitatea agricola."

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii " La cartofi, daca pana acum impozitul vechi se ridica la 1.266 lei, propunerea pentru noul impozit e de 750 de lei. Nicio categorie nu se impoziteaza mai mult decat pana acum."

Noua modalitate de impozitare are și acceptul sindicatului agricultorilor.

ȘTEFAN NICOLAE, președinte, AGROSTAR "- Se plateau impozite de agricultori, dar numai o mica parte. Mecanismul de colectare era greoi.  - Cat e evaziunea fiscala din agricultura? - Pai, numai la cereale, cred ca e un miliard de lei."

Guvernul a extins impozitarea și pentru veniturile din silvicultură și piscicultură. Potrivit statisticilor, agricultura, un sector care contribuie an de an la Produsul Intern Brut cu 6-7%, a adus, în 2012, 15 miliarde de euro în economie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2