Date companie
 
 
 
 

Sistemul de aer condiționat, pericol de transmitere a coronavirusului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sistem, aerisire, aer, conditionat, coronavirus, ventilator, purificator
 

Atenționare din partea unei firme specializate în politici de energie și climă din București! Sistemele de încălzire, de ventilare și de aer condiționat pot contribui la răspândirea coronavirusului. Particulele de mici dimensiuni de coronavirusului pot fi transmise prin sisteme de ventilare, la fel ca în cazul agenților patogeni care provoacă pojarul, tuberculoza și febra tifoidă. Specialiștii în energie și climă oferă și sfaturi pentru prevenirea răspândirii coronavirusului pe această cale.

BIANCA ROTARU, reporter ”Astfel, unul dintre cele mai importante lucruri este ca sistemele de încălzire, de ventilare și de aer condiționat să fie bine executate și întreținute. De asemenea, ventilarea cu aer proaspăt din exterior este foarte utilă, deoarece ajută la diluarea concentrației de particule de virus din clădiri și chiar de pe suprafețe. În clădirile cu sisteme de ventilare mecanică, se recomandă un timp de funcționare prelungit al acestor sisteme. În schimb, sistemele de recirculare pot transporta virusul dintr-un spațiu în altul, așa că nu se recomandă folosirea lor.”

În cazul în care se utilizează purificatoare de aer, amplasarea lor ar fi bine să se facă în apropierea zonei de respirație. Totodată, deși este greu de suportat, masca de protecție este foarte importantă pentru a limita răspândirea SARS-CoV 2. Un strănut poate face ca particulele să fie propagate până la distanță de 8 metri. La fel, prin tuse, distanța de propagare este de până la 5 metri. Indicațiile specialiștilor sunt făcute în baza recomandărilor Federației Asociațiilor Europene de Încălzire, Ventilare și Aer condiționat.


Sistemul de aer condiționat, pericol de transmitere a coronavirusului

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2