Date companie
 
 
 
 

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : audieri, mort, tir, bolnav, ucidere, culpa, terapie, intensiva, ati, babes, oxigen, covid, ventilator
 

Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul tragediei produse, aseară, în unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș”. Audierile în dosar au început, deja, încă din cursul nopții. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, una dintre ipotezele luate în calcul în anchetă este aceea că, din greșeală, cineva să fi crescut presiunea din instalația de oxigen peste limita normală, și asta ar fi provocat blocarea ventilatoarelor. Secretarul de stat in M.A.I, Raed Arafat a subliniat că ventilatoarele sunt de fabricație americană și a exclus ipoteza ca acestea să fie de calitate slabă sau să nu poată funcționa în condiții grele.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. „Ventilatoarele respective, când se depășește 6 bari, intră în sistem de autoprotecție și se opresc. Altfel, presiunea distruge tot mecanismul ventilatorului. Asta se pare că s-a întâmplat cu toate ventilatoarele din tir, care s-au oprit împreună și au creat situația de urgență din interiorul terapiei intensive mobile. Colegii de acolo au lucrat imediat ca să remedieze situația și să încerce, bineînțeles, să ventileze bolnavii, ca să preia bolnavii pe balon, nu erau toți intubați care erau în tir. Și bineînțeles, între timp, au fost trimise și ambulanțe care să preia pacienții până se remediază situația.” 

În momentul blocării ventilatoarelor, la fața locului se afla un reprezentant al firmei distribuitoare. Acesta a fost invitat să intervină, dar a refuzat, deși i-a fost oferit echipament de protecție. Trei pacienți care se aflau internați la unitatea mobilă de Terapie intensivă de la Spitalul „Victor Babeș” din București, au murit, aseară, după ce ventilatoarele s-au oprit automat. Alți cinci bolnavi au fost transferați rapid, unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș, iar ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” și Spitalul Floreasca.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Moartea celor trei pacienți din unitatea mobilă de la Spitalul Victor Babeș din Capitală este însoțită de mai multe semne de întrebare, legate atât de cauza defecțiunii de la aparatele de ventilare, cât și de momentul producerii incidentului. Pe lângă pierderea celor trei vieți, incidentul produs aseară a dus și la pierderea a 8 locuri la terapie intensivă. Unitatea mobilă pe care o vedeți aici nu mai funcționează pană la finalizarea anchetei.”

Potrivit mediafax, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a declarat că tirul care adăpostea Terapia Intensivă în care s-a produs tragedia a fost la Spitalul de Urgență Ploiești în luna iunie a anului trecut. Medicii au reclamat, atunci, că au fost observate probleme cu oxigenarea și climatizarea, iar aparatele semnalau erori. Ei au refuzat să mai utilizeze unitatea mobilă, care a fost adusă la „Victor Babeș”.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2