Date companie
 
 
 
 

8 copii au ajuns la spital, după ce au băut apă din fântână

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dolj, copii, autoritati, bolnavi, apa, analize, fantana, dsp, zanoaga, nepotabila
 

Opt copii îmbolnăviți de apa din fântână! Copiii din Zănoaga, județul Dolj, au ajuns, rând pe rând, la spital. Autoritățile susțin că localnicii au fost anunțați să nu mai consume apă din fântâni, după ce analizele au demonstrat că nu este potabilă. Mulți dintre ei au ignorat, însă, avertismentul.

AMBIANȚĂ "Asta e apa care nu e bună!"

Cei opt copii au vârste cuprinse între trei luni și patru ani. Micuții au început să se simtă rău după ce au băut apă de la fântână sau au consumat mâncare preparată cu această apă.

VOX "Apa din fântână am fiert-o, dar degeaba, și i-am dat, și au apărut pete pe ea. A început să verse, diaree și nu am avut decât să plecăm la spital."

VOX "Ei au zis că nu au băut apă din fântană, dar nu poți să ai încredere în ce spun mămicile, pentru că sunt părinți care nu au posibilități."

Oamenii știu că apa din Zănoaga nu este potabilă. De obicei, o fierb înainte de a o consuma. Chiar și așa, în ultimele săptamâni au început să apară probleme digestive.

VOX "La grădiniță copiii își vin fiecare cu sticluța lui de apă. Apa din sat, într-adevar, a fost ridicată pânza freatică, s-au făcut analize și s-a spus că nu este tocmai bună de consumat."

În sat au fost aduse câteva cisterne cu apă, iar oamenii au fost sfătuiti să nu o mai consume pe cea din fântâni.

ȘTEFAN POPESCU, purtător de cuvânt, Direcția de Sănătate Publică Dolj "Apa din Zănoagă nu este potabilă, noi am facut analize la mai multe surse și este contaminată și microbiologic și cu azotați"

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică fac verificări și le-au cerut autorităților locale să afișeze clar în sat că apa nu este potabilă și să ia și alte măsuri care să atenționeze populația cu pricire la riscuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2