Date companie
 
 
 
 

A început vaccinarea copiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Incepe vaccinarea copiilor
 

A început campania de administrare a vaccinului împotriva SARS-CoV-2, la copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Vaccinul se administrează în 220 de cabinete pediatrice de pe întreg teritoriul țării. Potrivit datelor transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, aproape 3.500 de copii erau programați, miercuri-dimineață, pentru imunizare. În București sunt deschise cinci astfel de centre de vaccinare. Printre acestea se numără și cel din Drumul Taberei, în Sectorul 6. Vaccinarea copiilor se face doar cu serul Pfizer Comirnaty. Schema de vaccinare cuprinde două doze a câte 10 micrograme, la interval de 21 de zile.

VOX ”- Unii sunt reținuți datorită faptului că perioada de testare a copiilor nu a fost foarte mare și numărul de copii a fost, nu știu, în jur de 3.000, din ceea ce am citit, dar am zis să mergem înainte pentru că tehnologia este mult mai avansată și nu se compară cu ceea ce era înainte. - Dumneavoastră nu aveți nicio reticență? - Sunt optimistă.”

BIANCA BENCHESCU, medic, Centrul „Lunca Cernei” ”- Ne-am înarmat cu răbdare ca să nu îi stresăm pe micii noștri super-eroi la vaccinare. Pentru ei dozele sunt calculate exact pentru categoria de vârstă 5-11 ani, deci de trei ori mai puțină cantitate de ARN mesager față de adulți. - Contraindicații există la această categorie de vârstă? - Nu, adică în sensul în care să nu facă efort fizic, să se menajeze puțin în ziua vaccinării și ulterior. Restricții alimentare nu sunt.”

Programarea copiilor se poate face doar în centrele de vaccinare aflate în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. Micuții pot fi vaccinați, însă, și fără programare, direct în centrele speciale de vaccinare sau la cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 București ”Până în acest moment, avem aproximativ 500 de copii înscriși pe platforma online, care sunt programați și așteptați să vină să se vaccineze, dar, bineînțeles, se poate veni aici și fără programare. Deja au fost câțiva copii mai de dimineață și mai așteptăm, astăzi, 63 de copii.”

FLORINA ILICEA, reporter ”Pentru copiii aduși de părinți la vaccinarea împotriva coronavirusului, aici, la centrul de vaccinare din Sectorul 6 a fost amenajat un spațiu special de joacă. Imediat după ce sunt vaccinați, micuții pot petrece, în acest spațiu, activități distractive precum colorat, ori modelare de baloane, sub supravegherea animatorilor.”

114.000 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech au fost aduse cu avioanele, marți, în România. Statele Unite ale Americii sunt primele care au dat startul vaccinării copiilor. În Europa, Danemarca și unele regiuni din Austria au început imunizarea încă de la finele lunii noiembrie. Alte state, printre care Germania, Spania, Grecia și Ungaria, au dat startul campaniei vaccinării micuților la jumătatea lunii decembrie. În Franța, imunizarea a fost aprobată doar pentru copiii cu risc de dezvoltare a unei forme grave de boală, dar guvernul are în vedere extinderea opțiunii pentru toți copiii, pe bază de voluntariat.


A început vaccinarea copiilor

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2