Date companie
 
 
 
 

A început vaccinarea împotriva coronavirusului, în județul Bihor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Ianuarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, bihor, oradea, vaccinare, centru
 

Vaccinarea împotriva coronavirusului SARS CoV-2 a început în această dimineață, la ora 8, și în județul Bihor. În cele 12 centre de vaccinare din Bihor au fost transportate, de la centrul regional de depozitare din Cluj Napoca, 975 de doze de vaccin. Conform metodologiei, în prima etapă de vaccinare, se imunizează simultan personalul care face parte din echipele de vaccinare, unități sanitare din faza II, spitale suport COVID-19, sistemul de medicină de urgență, centre de dializă și de transfuzii, Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana. La centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Municipal Oradea prima persoană vaccinată a fost medicul Anca Hnatiuc, epidemiologul unității sanitare și coordonator al campaniei de vaccinare în județul Bihor.

ANCA HNATIUC, coordonator campanie de vaccinare în Bihor „Am decis să fiu prima pentru a oferi un exemplu și pentru a încuraja pe toată lumea, în special în prima etapă pe colegii mei să vină să se vaccineze. După cum ați văzut, nu am pățit nimic, nu doare și sperăm ca tot mai multă lume să vină să se vaccineze.” 

Vaccinul se administrează în două doze, cea de-a doua urmând să fie administrată după 21 de zile, imunizarea considerându-se dobândită după încă 7 zile de la rapel și estimându-se că va avea o durată de minimum 6 luni.

DUMITRU ȚIPLEA, prefectul județului Bihor „Avem 12 centre deschise astăzi în județul Bihor. Pregătim și etapa a doua cu 23 de centre și 3 centre mobile. Sperăm efectiv să se înscrie cât mai multă lume pentru vaccinare, este foarte important. Avem în platformă înscriși, până ieri, 1.300 cadre medicale din județul Bihor și continuă să se înscrie.” 

Potrivit medicului Anca Hnatiuc, toată campania de vaccinare se va desfășura în 3 etape, prioritizate în funcție de meserie, de condiții preexistente, de vârstă, de persoane din linia întâi. În etapa următoare se va extinde vaccinarea la centrele comunitare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2