Date companie
 
 
 
 

Absolvenții de liceu au susținut proba scrisă la limba și literatura română

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, liceu
 

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat continuă cu probele scrise. Absolventii de liceu au sustinut luni proba la limba si literatura română. Peste 55 de mii de candidați au avut de rezolvat subiecte diferențiate. Astfel, cei de la Real, Tehnologic si Vocational au primit subiecte diferite față de absolventii de la Uman si Pedagogic. Aceasta noutate a fost introdusa la prima sesiune a bacalaureat. Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a anuntat ca ministerul ia in calcul posibilitatea ca, de anul viitor, elevii care se prezinta la examenul de maturitate sa fie inregistrati si audio.

REMUS PRICOPIE, ministrul Educației Nationale: "Am discutat despre posibilitatea de a avea și înregistrare audio din sală. Încă nu am luat o decizie, o să vedem până la sfârșitul acestei saptamani."

Ministrul Educației a afirmat cã va analiza atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar, soluția unei eventuale monitorizări audio a examenului din 2014.

prin telefon: ANTON HADÃR, președinte, ''Alma Mater'': "Daca exista aceste posibilitati cu o cheltuiala cat mai mica, ar mai creste intrucatva rigurozitatea desfasurarii examenului!"

O altã mãsurã de prevenire a fraudelor la examenul de bacalaureat este monitorizarea în timp real a camerelor video din sãli.

REMUS PRICOPIE, ministrul Educației Nationale: "Sa existe monitorizare in timp real din partea fiecarui centru! (...) Comisia de examen sã stie ce se intampla, sa te uiti la monitoare in timp ce se inregistreazã!"

Rezultatele finale ale sesiunii de toamna a bacalaureatului se vor afisa pe 5 septembrie. Din totalul celor peste 87 de mii de candidați înscriși, 67% sunt tineri care au absolvit liceul în această vară, iar restul, din promoții anterioare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2