Date companie
 
 
 
 

Accidente multe, daune mari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Octombrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Una din 20 masini produce acc
 

Prea multe accidente grave, prea multe daune de acoperit prin polițele RCA! Din 20 de mașini înmatriculate în România, cel puțin una produce anual accidente în trafic soldate cu pagube materiale sau vătămări corporale și decese. Așa arată o analiză realizată de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România. În rândul persoanelor fizice, proprietarii de mașini cu vârsta de până în 30 de ani înregistrează cea mai mare frecvență a accidentelor. Cea mai mare frecvență a daunelor este întâlnită, însă, în sectorul de transporturi, la vehiculele de dimensiuni mari.

prin telefon: MARIUS LEONTE, expert auto

"Este adevărat că avem foarte multe accidente în România. Una dintre cauze sunt drumurile și autostrăzile care nu sunt foarte bune, iar la acest capitol mai au de lucrat. Vehiculele trebuie să fie conforme, din toate punctele de vedere. În al doilea rând, este extrem de important să fim foarte atenți în trafic și să conducem preventiv."

Potrivit datelor Poliției Române, în fiecare zi a anului 2020 s-au produs 17 accidente, soldate cu pierderi de vieți sau răni grave. Dintre cele aproximativ 22.800 de accidente înregistrate anul trecut, peste un sfert au fost grave. În acest context, indicatorii care țin de rata daunei RCA, cum ar fi raportul dintre daunele plătite și primele brute subscrise, sunt printre cei mai mari din Europa. În primul semestru din 2021, acest raport s-a situat la circa 84%, ceea ce înseamnă că din 100 de lei încasați din prima RCA, 84 de lei sunt plătiți către păgubiți sau sunt utilizați la constituirea de rezerve. La acesta se adaugă taxele de funcționare și cheltuielile de distribuție și administrare, astfel că rata combinată tehnică pentru RCA a ajuns la peste 116%.

prin telefon: MĂDĂLIN ROȘU, președinte, Biroul Asigurătorilor Auto din România

"Știm foarte clar că în acest moment în România, o mare parte din despăgubiri se alocă despăgubirilor aferente despăgubirilor corporale și deceselor. Ce este neplăcut și îngrijorător este că în 2017, de când legea RCA este în vigoare, există o prevedere prin care ar trebui să fie pus în aplicare un barem traumatologic pentru calculul daunelor morale, este obligația Ministerului Sănătății, dacă nu mă înșel, lucru care nu se întâmplă."

În acest moment, polița RCA acoperă, potrivit legii, daune materiale de 1.220.000 de euro și prejudicii de 6.070.000 de euro pentru vătămări corporale și decese. Specialiștii din domeniul asigurărilor consideră că este nevoie de măsuri care să ducă la scăderea frecvenței accidentelor rutiere și la îmbunătățirea legislației RCA.


Accidente multe, daune mari

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2