Date companie
 
 
 
 

Aeroportul "Henri Coandã", Muzeul "Grigore Antipa" și Tribunalul București, dotate cu defibrilatoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : tribunal, aeroport, muzeul, antipa, defibrilatoare
 

Aeroportul "Henri Coandã", Muzeul Antipa și Tribunalul București vor fi dotate cu defibrilatoare externe! Potrivit unui studiu realizat de Uniunea Europeanã, peste 50.000 de români mor din cauza stopului cardio-respirator. Aproape jumãtate dintre aceste persoane ar putea fi salvate, dacã s-ar folosi un defibrilator în primele minute după intrarea în criză cardiacă.

AMBIANȚÃ "Deschideți pachetul și scoateți electrozii. Scoateți un electrod din folia de plastic."

Cinci astfel de aparate vor fi montate în aeroportul "Henri Coandã", Muzeul Antipa și Tribunalul București. Toate defibrilatoarele sunt conectate la Serviciul de Urgențã 112 și pot fi accesate în situația în care o persoană aflată în apropiere face stop cardio-respirator. 700 de angajați ai acestor instituții vor fi instruiți sã le foloseascã pentru salvarea oamenilor.

RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Sãnãtãții "Defibrilatorul respectiv nu permite omului sã greșeascã. În secunda în care l-ai pus și vrei sã șochezi un bolnav care nu trebuie sã fie șocat, aparatul nu te lasã. Aparatul analizeazã ritmul cardiac, aparatul decide când trebuie șocat bolnavul. Omul, rolul lui este doar sã apese pe douã butoane, la indicația verbalã a aparatului."

ALIS GRASU, șef Serviciul de Ambulanță, București-Ilfov "Dacã în primul minut, în al doilea minut se va identifica un ritm defibrilabil de cãtre defibrilatorul automat și se va livra șoc, atunci șansele de a reda omul întreg societãții, fãrã eventuale tulburãri neurologice, sunt foarte mari."

Astfel de aparate plasate în instituții existã deja de mulți ani în S.U.A., Franța, Germania, Italia, Austria. Primul defibrilator de acest gen a fost montat, în urmã cu circa 30 de ani, într-un casino.

VALENTIN GEORGESCU, președinte, Consiliul Național de Resuscitare " Nu mai puține emoții sunt la tribunal, la muzeul de istorie sau pe aeroport. În acele locuri, care adunã un numãr mare de oameni, într-un timp scurt, și crește, în acest fel, șansa sau, mai bine zis, riscul unui eveniment neplãcut, unui colaps sau chiar stop cardiac.

În București există deja cinci astfel de defibrilatoare, în cele mai circulate stații de metrou, respectiv Unirii 1, Unirii 2, Eroilor, Universitate și Piața Victoriei. Costul total al montării celor zece defibrilatoare din Capitalã trece de 70.000 de euro.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2