Date companie
 
 
 
 

Albinele au iesit mai devreme cu o luna la cules polen, în județul Harghita

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : harghita, vremea, albine, polen, florin
 

Vremea caldă din Harghita le-a derutat până și pe albine care, în mod normal, ar fi trebuit să se retragă în stupi. Harnicele insecte au ieșit la cules de polen cu o lună mai devreme, decât este normal. Și asta, din cauză că, pe pajiștile de munte, au apărut florile. Apicultorii spun că este pentru prima dată când văd așa ceva.

VOX "Așa ceva eu nu am mai văzut, ca, pe 12 februarie, să aducă albinele polen. Am avut și caz când au iesit pe 18 aprilie, prima dată, albinele și, acum, pe 12 februarie, au adus polen. E ceva extraordinar!"

Temperaturile mai scăzute cu 10-15 grade, din noiembrie și decembrie, au dat peste cap habitatul insectelor.

VOX "- Cât timp ar trebui să ierneze albinele? De când, până când? - Aici, la noi, vreo 6 luni, că e iarnă, asa că e ciudat, acum, că au ieșit așa devreme."

Cum florile sunt încă puține, iar albinele zboară de cele mai multe ori fără rost si consumă inutil energie, crescătorii au fost nevoiti să le dubleze cantitatea de hrană, ca să nu moară. Apicultorii se tem de o nouă răcire a vremii.

VOX "Dacă nu o să fie prea frig, de acum încolo e bine, dar, dacă o să fie frig, nu e bine, că a început puietul deja. E consum mare la stup și, dacă nu au destulă mâncare, trebuie să le dăm turte de zahăr sau ceva suplimente."

Partea bună este că, dacă vremea se menține favorabilă, cu temperaturi blânde, albinele vor produce mai multă miere anul acesta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2