Date companie
 
 
 
 

Albumul cu benzi desenate „Eroii de la Plevna ”din revista Cutezătorii, un real succes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : benzi desenate, Puiu Manu, Plevna
 

Nostalgia ia forma unor benzi desenate în curtea Palatului Suțu din centrul Capitalei. În cadrul Salonului BD – "Povești din București în benzi desenate" ediția a 7-a, amfitrion al evenimentului a fost maestrul Puiu Manu. Acesta a prezentat participanților o carte de benzi desenate cu o înaltă importanță istorică, „Eroii de la Plevna”.

 

PUIU MANU, autor de bandă desenată

" Istoria este cea mai frumoasă poveste în bandă desenată și sunt convins că se învață mult mai ușor și mult mai bine istoria țării când este făcută în bamdă desenată. Francezii au toată istoria lor în bandă desenată. Pentru un elev este mult mai ușor să asimileze vizual."

 

Planșele albumului, recuperate din revistele Cutezătorii, provenind din colecții particulare și publice, au fost îngrijite de artistul Gabriel Rusu.


GABRIEL RUSU, istoric

"A fost o idee a noastră, a foștilor elevi și pionieri din epoca comunistă de a îl bucura pe omul care ne a făcut copilăria mai fericită prin benzile sale desenate publicate în revista Cutezătorii. Ne-am gândit că maestrul Manu care împlinește o vârstă foarte frumoasă merită o recompensă la ce a făcut pentru noi. Benzile sale desenate sunt nemuritoare."


MIHAI GRĂJDEANU, autor de bandă desenată

"O ediție realizată cu măiestrie de Puiu Manu și cu un scenariu de Mănunceanu."


Lucrarea "Eroii de la Plevna" este poate cea mai dramatică, mai spectaculoasă și mai bine documentată din galeria selectă a operelor realizate de maestrul Puiu Manu în îndelungata și excepționala sa carieră artistică, o lucrare ce te ține conectat de la prima, până la ultima casetă. Beneficiind de un text remarcabil, argumentat istoric, cu dialoguri ce sporesc dramatismul și tensiunea evenimentelor, scris de Vasile Mănuceanu, lucrarea a fost publicată prima dată în revista „Cutezătorii” din anul 1977, an ce a marcat împlinirea unui secol de la obținerea Independenței de stat a României.


Albumul cu benzi desenate „Eroii de la Plevna ”din revista Cutezătorii, un real succes

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2