Date companie
 
 
 
 

Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, album, muzeul, decembrie, revolutia, benzi, rusu, desenate, istorii
 

Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

prin telefon: GABRIEL RUSU, autor de benzi desenate „Iată că Brașovul devine una dintre capitalele benzii desenate românești, pentru că Brașovul este cunoscut și pentru festivalul pe care îl organizează în fiecare lună octombrie, ocazie cu care se adună desenatori și prezintă lucrările, iar mai apoi, aceste lucrări sunt publicate. Și vreau să vă spun că Revoluția din 1989 a reprezentat o sursă de inspirație pentru scriitori, pentru ziariști, pentru realizatori de filme și iată că evenimentul din `89 oferă subiete și pentru banda desenată.”

Lucrarea este una voluminoasă. În cele peste 200 de pagini se regăsește în imagini atmosfera din decembrie 1989, așa cum au simțit-o cei 39 de autori români.

prin telefon: GABRIEL RUSU, autor de benzi desenate „Este un proiect care și-a dorit a fi un omagiu adus celor care s-au jertif la Revoluția din `89, ca noi să fim liberi. Aceste povești sunt inspirate din fapte reale. Sunt 39 de povestiri în benzi desenate. Sunt 39 de autori care au contribuit la reușita acestui proiect și cititorii vor avea ocazia să redescopere adevăruri spuse sau respuse de evenimentele din luna decembrie a anului 1989. Pentru mine personal a fost o onoare să particip la acest proiect.”

Volumul îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate în materie de albume de bandă desenată. Tipărit pentru început în 1000 de exemplare, are, pe lângă valoarea artistică, și una istorică. Lucrarea urmează să fie distribuită în librării, iar, în curând, vor fi anunțate lansări și în București și Cluj-Napoca.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2