Date companie
 
 
 
 

Alertă aeriană, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Obiect neidentificat
 

Un obiect neidentificat asemănător cu un balon meteorologic a fost depistat deasupra sud-estului României. Potrivit MApN, o țintă aeriană de dimensiuni mici, având caracteristicile de evoluție asemănătoare unui balon meteorologic, care evolua la o altitudine de circa 11.000 de metri, a fost detectat de Sistemul de supraveghere aeriană al Forțelor Aeriene Române în spațiul aerian național, în sud-estul țării, marți, în jurul orei 12:30.

prin telefon: CONSTANTIN SPÎNU, purtător de cuvânt, MApN ”Autoritățile române au aplicat toate procedurile standard de la momentul detectării obiectului, iar două aeronave MiG-21 LanceR ale Forțelor Aeriene Române din serviciul de luptă Poliție Aeriană sub comandă NATO au decolat de pe Baza 86 Aeriană Fetești, fiind direcționate către zona unde a fost semnalată ținta aeriană. Echipajele celor două aeronave nu au confirmat prezența țintei aeriene, nici vizual, nici pe radarele de bord.”

Ministerul Apărării Naționala a mai transmis că aeronavele au fost menținute în zonă aproximativ 30 de minute, pentru clarificarea deplină a situației aeriene, după care au revenit pe baza aeriană. Forțele Aeriene Române monitorizează permanent, în cooperare cu forțele Aliate, spațiul aerian național și zona din proximitate, a mai precizat MApN.


Alertă aeriană, în România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2