Date companie
 
 
 
 

Alertă de șerpi în mai multe zone din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iulie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : case, serpi, muscat, gradini, vipera, frica
 

Alertă în mai multe zone din țară, dupa ce un bărbat a fost mușcat de o viperă, în Munții Retezat. A fost nevoie de intervenția unui elicopter pentru ca victima să fie transportată la spital.

VOX "- Era mare, de un metru și ceva, și l-am văzut pe stradă. Ieșea din curtea unui cetățean și a doua zi am văzut altul, din curtea vecinului, tot așa de mare. - Dar cum arăta? - Gri și lung, gros și lung, de un metru și ceva. - V-ați speriat? - Categoric!"

În comuna Vatra Satului, din judetul Alba, localnici sunt speriați, după ce au găsit șerpi în grădini, în vii și chiar și în case.

VOX "Am văzut sub ăsta ceva sclipicios. Am întors-o și șarpele era sub cărămizile astea."

VOX "- Am ieșit să ne ducem în grădina, să adunăm vișine, ș-apoi sora mea zice să mergem repede și a trecut șantul și cu lopata aia de la zăpadă l-a amețit. - Stați cu frică acum? - Acum, când ies din casă, mai întâi mă uit, și pe urmă calc."

VOX "Am fost sesizat de cetățeni, în urmă cu câteva saptamâni, de apariția unui număr tot mai mare de reptile în vatra satului. Am constatat un număr foarte mare de șerpi, dar și alte reptile, șopârle de diferite dimensiuni."

Sătenii spun că șerpii și-au făcut apariția peste tot din cauza căldurii din ultima perioadă.

VOX "- Să-l vezi așa, lucrând, și să-ți apară așa, nu știu! L-am trimis eu din vie și, din cauza căldurii... - Stați cu frică? - Chiar am vorbit în casă că nu venim în grădină pâna nu închidem ușa la casă, ca să nu-l găsim în casă."

Șerpii au invadat si localități din Botoșani și Satu Mare. Cel mai mare pericol îl reprezintă reptille veninoase, care pot pune viața în pericol. Medicii spun că persoana mușcată de șarpe trebuie transportată de urgență la cea mai apropiată unitate de urgență, pentru acordarea primului ajutor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • A.N.A.F. controlează casele de marcat ( 5 Septembrie 2019 )

  Sute de avertismente și amenzi de 7,6 mil. lei, date de inspectorii ANAF într-o singură lună!Conform unui comunicat al Direcției Generale Antifraudă Fiscală, în cadrul controalelor efectuate în luna august, inspectorii au identificat...

 • Peste 100 de oameni au fost evacuați, în urma ploilor ( 24 Iunie 2019 )

  Vremea rea a făcut din nou ravagii! În urma precipitațiilor abundente s-au produs viituri și inundații locale în 72 localități din 20 de județe. Pompierii militari au salvat 48 de persoane surprinse de puhoaie. Alte 100 de persoane au fost evacuate preventiv. 

 • Două case mistuite de incendiu, în București ( 5 Mai 2019 )

  Incendiu devastator, în București! Șase echipaje de pompieri au intervenit, duminică dimineață, pentru stingerea focului ce cuprinsese două case de pe strada Orăștie. Un bărbat și o femeie, aflați în unul dintre imobilele cuprinse...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2