Date companie
 
 
 
 

Alimentele care conțin ingrediente alergene, etichetate corespunzător

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, alimente, producatori, ingrediente, etichete, alergii
 

Ingredientele alimentare care pot afecta starea de sănătate a omului vor fi înscrise de săptămâna viitoare pe etichetele produselor. Practic, începând cu 13 decembrie, producătorii sunt obligați să detalieze lista ingredientelor cu potențial de producere a alergiilor. Mai exact, prezența în compoziție a lactatelor, ouălor, peștelui, crustaceelor, alunelor, grâului sau derivatelor din soia.

VOX "- Credeți că pe etichete ar trebui puse și ingrediente care sunt alergenice? - Da, categoric. - Păi, de ce? - Păi, poate sunt alergică la un anumit produs. Îmi pune în pericol sănătatea."

VOX "Păi, bineînțeles, pentru sănătatea noastră, să știm ce mâncăm, asta ar însemna că se scumpesc produsele. Nu contează să fie mai scump, dar să știm că e ceva bun."

VOX "E foarte bine, să știe omul ce mănâncă."

Simptomele alergiei pot fi, printre altele, urticaria, furnicăturile, senzația de mâncărime, edemele, vărsăturile, crampele abdominale, amețelile, dificultățile de respirație și se poate ajunge chiar la pierderea cunoștinței. În cazurile grave, puseul alergic poate pune în pericol viața omului. Producătorii au avut la dispoziție 3 ani, ca să schimbe etichetele produselor. Cine nu respectă această reglementare legală, după 13 decembrie riscă amenzi usturătoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2