Date companie
 
 
 
 

Alimentele care conțin ingrediente alergene, etichetate corespunzător

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, alimente, producatori, ingrediente, etichete, alergii
 

Ingredientele alimentare care pot afecta starea de sănătate a omului vor fi înscrise de săptămâna viitoare pe etichetele produselor. Practic, începând cu 13 decembrie, producătorii sunt obligați să detalieze lista ingredientelor cu potențial de producere a alergiilor. Mai exact, prezența în compoziție a lactatelor, ouălor, peștelui, crustaceelor, alunelor, grâului sau derivatelor din soia.

VOX "- Credeți că pe etichete ar trebui puse și ingrediente care sunt alergenice? - Da, categoric. - Păi, de ce? - Păi, poate sunt alergică la un anumit produs. Îmi pune în pericol sănătatea."

VOX "Păi, bineînțeles, pentru sănătatea noastră, să știm ce mâncăm, asta ar însemna că se scumpesc produsele. Nu contează să fie mai scump, dar să știm că e ceva bun."

VOX "E foarte bine, să știe omul ce mănâncă."

Simptomele alergiei pot fi, printre altele, urticaria, furnicăturile, senzația de mâncărime, edemele, vărsăturile, crampele abdominale, amețelile, dificultățile de respirație și se poate ajunge chiar la pierderea cunoștinței. În cazurile grave, puseul alergic poate pune în pericol viața omului. Producătorii au avut la dispoziție 3 ani, ca să schimbe etichetele produselor. Cine nu respectă această reglementare legală, după 13 decembrie riscă amenzi usturătoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Otrava din produsele alimentare de post ( 18 Noiembrie 2020 )

  Mare atenție la alimentele pe care le consumați în Postul Crăciunului! Chiar dacă pe piață există o gamă variată de produse pentru vegetarieni, nu toate sunt sănătoase. Avertismentul vine din partea...

 • Amenzi de 8,6 mil. de lei într-o săptămână ( 7 Noiembrie 2020 )

  Amenzi drastice pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de infectări cu noul coronavirus!

 • Amenzi de 120.500 de lei, în urma controalelor din Herăstrău ( 18 Octombrie 2020 )

  Amenzi uriașe, în urma controalelor efectuate de autorități, în acest weekend, la obiective cu profil alimentatie publica - terasă/ restaurant din zona Herăstrău!

 • Fenomenul risipei alimentare ( 16 Octombrie 2020 )

  Trei din patru români aruncă la gunoi mâncarea rămasă neconsumată, arată un studiu LifeBox dat publicității de Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare. Studiul atrage, astfel, atenția...

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2