Date companie
 
 
 
 

Alunecări de teren din cauza ploilor, în județul Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, ploi, alunecari, teren, drumuri, case
 

Situație alarmantã, în județul Vrancea! Zeci de case și mai multe drumuri sunt în pericol, din cauza alunecărilor de teren produse în urma ploilor abundente. Autoritãțile încearcã sã-i mute pe localnici într-o zonã sigurã, însã oamenii refuzã sã-și lase casele de izbeliște.

AMBIANȚÃ ”Aici a fost tãișul, de aici s-a rupt. El s-a lăsat în jos, aici, și, aici, s-a ridicat o prãpastie de munte, dupã aia a început sã se fragmenteze și sã plece la vale.”

Zeci de oameni din comuna Gura Caliței dorm cu frica în sân. Ei se tem cã locuințele lor ar putea fi înghițite de valul de pãmânt.

VOX ”- Câte case riscã sã fie afectate de alunecãrile de teren? - În zonã, dacã e sã continuie râpa, 15-20 de case. De la o zi, la alta, terenul se observã cã merge mai la vale. De la o zi la alta!”

VOX ”Și de 3-4 ori pe zi vin, aici. Ce sã facem? Ne e fricã la toți! În ultimul timp, cu precipitațiile astea, a mers mai repede.”

O casã este deja în pericol de prãbușire, însă, proprietarul, un bãtrân de 82 de ani, refuzã sã plece din locuință.

AMBIANTA ”Se aude în casã, când vine pãmântul? - Da, o odaie s-a terminat, s-a dus în jos. Prima odaie de aici.”

Alunecãrile de teren au afectat segmente de sute de metri din mai multe drumuri județene și comunale. Autoritãțile sunt în alertã, din cauză cã meteorologii anunțã ploi însemnate și în zilele urmãtoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Case mistuite de incendiu, în București ( 13 Iulie 2020 )

  Incendiu de proporții, în Sectorul 5 al Capitalei! Flăcările au cuprins o casă de pe strada Posada, apois-au întins cu repeziciune la alte trei locuințe, precum și la anexe. Focul a mistuit peste 400 de mp.

 • Evaziune fiscală, în reciclarea deșeurilor auto ( 9 Iulie 2020 )

  Percheziții în județul Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice! Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2