Date companie
 
 
 
 

Alunecări de teren în Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Aprilie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, ploi, alunecari, teren
 

O familie din Vrancea trăiește în teroare! Casa este pe punctul să se prăbușească din cauza alunecărilor de teren. Cei doi soți se tem și să doarmă, pereții s-au depărtat unul de celălalt, iar prin pardoseală se vede solul.

AMBIANȚĂ: soțul cu lacrimi în ochi: "Nu dorm noaptea cu femeia."

Pământul a început să o ia la vale în Gura Caliței din cauza ploilor torențiale. Coșmarul a început în martie pentru familia Ion. Casa s-a deplasat de atunci trei metri.

VOX: soția: "Ce faceți cu lemnul? Cade patul, nu putem să stăm. Cum dormiți? Cu frică, trosnește casa. Pe rând, câte o oră ăla, o ora ăla. Până cade pe noi stăm, nu avem unde ne duce."

AMBIANȚĂ: soțul: "S-a săltat parchetul și l-am prins cu holșuruburi, îmi rup picioarele în el."

VOX: soțul: "Încet, încet a luat-o la vale, cum se vede acum."

Oamenii au asigurare în caz de calamitate naturală, în valoare de 70.000 de lei și au încercat să ceară despăgubiri.

VOX: soțul: "Avem asigurare din 9 ianuarie. Ați plătit polița? Da, tot, tot. Au venit, au evaluat, au zis asta e bună, asta nu e bună. Tabla au zis că o folosesc. Unde să o folosesc? Șanse, 30%, atât. Eu am plătit cinstit."

Autoritățile locale au evaluat situația și au admis că locuința este în pericol să se prăbușească. Precipitațiile din ultimele zile au sporit riscul alunecărilor de teren. Mai multe sate și un drum național au fost afectate. Astfel, în patru sate din comuna Gura Caliței se poate ajunge doar pietonal, iar în caz de urgențe medicale singura care poate străbate aceste drumuri este autospeciala cu șenile din dotarea ISU Vrancea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Evaziune fiscală, în reciclarea deșeurilor auto ( 9 Iulie 2020 )

  Percheziții în județul Vrancea, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice! Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2