Date companie
 
 
 
 

Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, ambulantieri
 

Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. Protestatarii acuză deciziile incorecte luate de autorități și indiferența manifestată prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizării serviciilor de ambulanță. În București, protestul s-a desfășurat în fața Parlamentului. Protestatarii s-au îmbrăcat în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere.

SIMONA HARAPU, medic S.A.J Bihor

„La protest participă doar angajații serviciului de ambulanță care sunt din timpul liber, să nu afectăm activitatea serviciului de ambulanță.” 

Toate ambulanțele au avut lipite afișe cu inscripția “protest național”. La Oradea, medicii, asistenții medicali si ambulanțierii din tot județul Bihor au protestat.

DOINA MARIȘ, asistent medical S.A.J Bihor

„Nu mi se pare corect ca acest stimulent să fie acordat doar unor cadre medicale care au avut pacienți confirmați deoarece toți am fost în această luptă, toți am mers fără să știm la cazuri, toți avem copii, părinți, toți ne-am expus.”

MARIUS HARAPU, ambulanțier S.A.J Bihor

„Ne dorim să se facă dreptate. Dreptate față de noi care suntem în linia întâi. Nouă nu ni se pare că ni s-a făcut dreptate cu acest stimulent de 2.500 de RON care s-a dat selectiv, la unii da la unii ba.”

GHEORGHE CHIȘ, președinte Federația Națională Sindicală „Ambulanța”

„Ca și concluzie am fost invitați de dl președinte Marcel Ciolacu – președintele Camerei Deputaților cu consilierii personali pe problemele pe care noi le-am avut, pentru că noi l-am anunțat de ieri, că azi va avea loc un protest aici și pot să spun că din cele cinci puncte, primele două puncte se vor rezolva, lucrăm la depunea amendamentelor la Ordonanța 64 care este pe proceduri parlamentare, e o nebunie și vom prevedea acolo foarte clar ca să se acorde stimulentul de risc la tot personalul operativ de intervenție care a desfășurat activitate în teren, în perioada Stării de Urgență și prin asta se va face dreptate.”

Angajații Serviciului de Ambulanță spun că în situația în care nu le vor fi soluționate cerințele, intenționează să organizeze un protest amplu în Capitală.


Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii se pregătesc de proteste ( 1 Noiembrie 2020 )

  Ambulanțierii se pregătesc de proteste. Angajații din serviciile de ambulanță, au anunțat că, miercuri, 4 noiembrie, au programat un protest la nivel național, în intervalul orar 10.00 – 12.00, până marți, premierul...

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2