Date companie
 
 
 
 

Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, ambulantieri
 

Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. Protestatarii acuză deciziile incorecte luate de autorități și indiferența manifestată prin amânarea proiectelor care au impact asupra personalului și organizării serviciilor de ambulanță. În București, protestul s-a desfășurat în fața Parlamentului. Protestatarii s-au îmbrăcat în echipamentul de lucru cu vesta și șapca de protest, mănuși, mască și viziere.

SIMONA HARAPU, medic S.A.J Bihor

„La protest participă doar angajații serviciului de ambulanță care sunt din timpul liber, să nu afectăm activitatea serviciului de ambulanță.” 

Toate ambulanțele au avut lipite afișe cu inscripția “protest național”. La Oradea, medicii, asistenții medicali si ambulanțierii din tot județul Bihor au protestat.

DOINA MARIȘ, asistent medical S.A.J Bihor

„Nu mi se pare corect ca acest stimulent să fie acordat doar unor cadre medicale care au avut pacienți confirmați deoarece toți am fost în această luptă, toți am mers fără să știm la cazuri, toți avem copii, părinți, toți ne-am expus.”

MARIUS HARAPU, ambulanțier S.A.J Bihor

„Ne dorim să se facă dreptate. Dreptate față de noi care suntem în linia întâi. Nouă nu ni se pare că ni s-a făcut dreptate cu acest stimulent de 2.500 de RON care s-a dat selectiv, la unii da la unii ba.”

GHEORGHE CHIȘ, președinte Federația Națională Sindicală „Ambulanța”

„Ca și concluzie am fost invitați de dl președinte Marcel Ciolacu – președintele Camerei Deputaților cu consilierii personali pe problemele pe care noi le-am avut, pentru că noi l-am anunțat de ieri, că azi va avea loc un protest aici și pot să spun că din cele cinci puncte, primele două puncte se vor rezolva, lucrăm la depunea amendamentelor la Ordonanța 64 care este pe proceduri parlamentare, e o nebunie și vom prevedea acolo foarte clar ca să se acorde stimulentul de risc la tot personalul operativ de intervenție care a desfășurat activitate în teren, în perioada Stării de Urgență și prin asta se va face dreptate.”

Angajații Serviciului de Ambulanță spun că în situația în care nu le vor fi soluționate cerințele, intenționează să organizeze un protest amplu în Capitală.


Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nou protest al polițiștilor ( 15 Iunie 2021 )

  Un nou protest al polițiștilor! Zeci de sindicaliști nemulțumiți au protestat în fața Palatul Cotroceni. Principalele lor revendicări se referă la grila de salarizare, modernizarea logisticii și dotarea cu echipamente tehnice de intervenție, precum și la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere.

 • Protestele de aseară, marcate de violențe și soldate cu amenzi și participanți reținuți ( 30 Martie 2021 )

  Sancțiuni după protestele de aseară, iar măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului rămân în vigoare! În conferința de presă susținută în această dimineață, prefectul Capitalei, Alin Stoica și șefii...

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Reprezentanții partidului AUR au ieșit în stradă ( 31 Ianuarie 2021 )

  Reprezentanții Partidul AUR au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș”! Aceștia sunt extrem de nemulțumiți de sistemul de sănătate.

 • Ambulanțierii se pregătesc de proteste ( 1 Noiembrie 2020 )

  Ambulanțierii se pregătesc de proteste. Angajații din serviciile de ambulanță, au anunțat că, miercuri, 4 noiembrie, au programat un protest la nivel național, în intervalul orar 10.00 – 12.00, până marți, premierul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2