Date companie
 
 
 
 

Amenzi pentru laptele amestecat cu apa, vandut la automate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, lapte, protectia, consumatorilor, apa, automate
 

Este gustos, uneori mai ieftin si simplu de cumparat, printr-o simpla apasare de buton. Vorbim despre laptele de la automate, un produs care i-a cucerit rapid pe români. Ni-l recomanda chiar si specialistii, dar cu conditia verificarii sursei si a termenului de garantie. Asta din cauza ca, în spatele reclamei atât de frumoase, unii comercianti încearca sa-si însele clientii punand apa în lapte. Un litru de lapte la automat costa trei lei. Vârstnicii s-au obisnuit deja cu mecanismul modern si chiar il prefera.

Vox "E nemaipomenit! Avem copii, le dam lapte curat, stim ce luam."

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, director, Institutul de Cercetare Alimentara "Laptele de la automat este un lapte sigur, în masura în care respecta toate conditiile impuse de lege."

Vox "Este mai gras, fata de cel la cutie, cel din magazin si este mai bun."

Continutul de grasime nu este, insa, întotdeauna respectat. În unele automate a fost gasit lapte cu un continut de grasime la jumatate fata de cea minima impusa de normele europene, adica 3,5%. In alte cazuri nu erau inscrise ferma de origine si nici data mulgerii.

GHEORGHE MENCINICOPSCHI, director, Institutul de Cercetare Alimentara "Acest lapte trebuie bine fiert. De fapt si lucrul acesta este inscriptionat pe aparat, pentru ca el fiind un lapte crud este contaminat nu neaparat cu microorganisme patogene, dar contine microorganisme pe care nu ar trebui sa le consumam."

Pentru laptele indoit cu lapte, dar si pentru celelalte nereguli, inspectorii de la Protectia Consumatorului au aplicat amenzi de aproape saizeci de mii de lei.

ANICA POPA, comisar A.N.P.C. "Au fost aplicate amenzi. 69 de sanctiuni contraventionale, dintre care 41 de avertismente si 28 de amenzi, în valoare de 59.000 lei."

Potrivit specialistilor, laptele crud care nu e pastrat la rece trebuie consumat în maximum 48 de ore de la mulgere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2