Date companie
 
 
 
 

ANAF a început controalele în magazine și restaurante

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, bonuri fiscale
 

A început războiul bonurilor fiscale! Cine nu primește bon poate pleca fără să plătească din magazine și restaurante sau direct cu marfa. Inspectorii direcției antifraudă au început controalele ca să-i găsească pe patronii care nu respectă legea.

AMBIANȚĂ: " Vă informăm că aveți obligația să afisați acest anunț în atenționarea clienților într-un loc vizibil. Aici, e destul de vizibil? Da, este ideal, pentru că se află în zona casei de marcat."

AMBIANTĂ: "Vă atragem atenția că încălcarea legislației privind emiterea bonurilor fiscale se sancționează cu amenzi de până la 15 mii de lei, confiscarea sumelor nejustificat, precum și cu suspendarea activitații plus sigilarea unității pentru o perioadă cuprinsă între un și trei luni."

ALEXANDRU CRISTEA, purt. de. cuv, Direcția generală antifraudă fiscală: "Există o perioadă în care se va insista pe informarea și îndrumarea contribuabililor pentru a ne asigura că toate aceste prevederi sunt bine cunoscute."

Cei mai multi comercianti stiu deja de noile măsuri.

VOX: "Clientii, în general cer bon fiscal? Unii cer, alții nu. Noi, ca firmă, suntem obligați să dăm la orice client. Fie că cere, fie nu cere, noi dăm bonul."

Inspectorii antifraudă vor efectua mai multe controale în zilele următoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie ( 22 Martie 2020 )

  Românii nu se conformează, nici acum, recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Asta, în ciuda apariției primelor cazuri de deces în țara noastră și a creșterii exponențiale...

 • Nereguli grave în magazinele unui lanț de hipermarketuri, descoperite de comisarii Protecției Consumatorului ( 30 Octombrie 2019 )

  Alimente expirate, pește alterat, practici comerciale înșelătoare! Asta au descoperit comisarii Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorului, în urma unor controale care au vizat 14 magazine din București și din țară...

 • Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, la dispoziția consumatorilor ( 15 Octombrie 2019 )

  Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare, lansat astăzi de Consiliul Concurenței! Platforma online, în care s-au investit 300.000 de euro, va afișa prețul a circa 30.000 de produse din aproximativ 1.700 de magazine integrate...

 • Pește retras din magazine ( 4 Septembrie 2019 )

  Peste 22 de tone de pește și produse de pește au fost retrase de la comercializare, în urma unor controale efectuate de reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 

 • Magazinele second hand sunt la mare căutare ( 2 Martie 2019 )

  Magazinele second hand la mare căutare! Acum ceva timp oamenii erau reticenți la ideea de haine la mâna a doua, iar explicațiile țineau atât de modă cât și de igienă. Astăzi vorbim cu totul și cu totul altfel despre acest subiect. De altfel, vedetele din diverse domenii, atât din România cât și din străinătate, susține că o astfel de politică este benefică, pentru că descurajează consumul inutil.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2