Date companie
 
 
 
 

Anchetă în cazul copiilor din județul Argeș infectați cu E.coli

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, alimente, arges, ancheta, medici, bucuresti, copii, probe, ecoli
 

Ancheta în cazul copiilor din județul Argeș aflați în stare gravă la spitalele din București este în plină desfășurare. Parchetul de pe lăngă Tribunalul Argeș a preluat ancheta, a cerut noi analize de laborator, iar polițiștii au stat de vorbă cu părinții micuților internați la Spitalul ”Marie Curie” și la Institutul ”Matei Balș” din București. Anchetatorii au cerut vineri documente de la Agenția de Mediu, Direcția de Sănătate Publică Argeș, Apele Române și trei mari distribuitori de apă. De asemenea, au fost solicitate fișele medicale și foile de internare ale copiilor de la toate spitalele unde au fost internați, dar și foaia de observație a bebelușului de 11 luni decedat în urma infecției cu o formă extrem de agresivă de E.coli. Este o cursă contracronometru pentru depistarea sursei de îmbolnăvire a copilașilor, cu scopul prevenirii altor situații de acest gen care pun în pericol viața micuților. La Argeș, specialiștii sanitar-veterinari sunt implicați în prelevarea de probe din diverse alimente, precum lapte praf, apă de la robinet, apă îmbuteliată, legume, ouă, carne, dar și din fructe. Din această categorie, atenția se concentrează pe portocale.

VOX "Recoltăm probe de la toate magazinele suspectate dintr-o rețea de magazine de hipermarketuri din Câmpulung, Mioveni și Pitesti. Ne referim la portocale, pentru că, din auzite, una din mame a spus ca fetita sau băiețelul, nu știu exact, ar fi consumat și portocală."

MARIUS STEFAN, prim-procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș "Am cerut și analize instituțiilor de specialitate, Direcția de Sănătate Publică, am cerut și de la Mediu, precum și de la cele trei societati furnizoare a apei uzuale."

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că în cazul a cinci, din cei 15 copii transportați din Argeș, analizele au confirmat infecția cu rotavirus. 12 micuți au fost internați la Spitalul “Marie Curie”, dintre care unul a decedat, iar alți trei au fost internați la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”. Între timp, numărul copiilor transferați la spitalele din București a ajuns la 16, după ce încă un bebeluș cu rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Institutul ”Matei Balș”. Analizele de laborator au confirmat infecția cu rotavirus la cinci dintre copii, în timp ce pentru alți nouă încă mai sunt așteptate rezultatele. Într-un singur caz, o fetiță de 11 luni, a fost confirmată prezența bacteriei E.coli. Copilul a fost transportat din Argeș la Spitalul “Marie Curie” și a decedat din cauza complicațiilor. La ora actuală, cinci dintre micuți sunt la Terapie Intensivă pe dializă, unul în stare foarte gravă, intubat.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Pentru a preveni astfel de îmbolnăviri foarte grave, medicii reamintesc faptul că regulile de igienă ar trebui respectate cu sfințenie. Pe lângă spălatul mâinilor, este necesar ca legumele, fructele, ouăle și carnea să fie foarte bine spălate. De asemenea, se recomandă fierbearea laptelui și a apei de băut, chiar și a celei îmbuteliate. În plus, orice obiect care intră în contact cu copilul trebuie să fie curat, de la haine, la jucării."

Potrivit anchetatorilor, rezultatele analizelor asupra probelor prelevate ar urma să fie gata în prima parte a săptămânii viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2