Date companie
 
 
 
 

Anchetă la Timișoara, în cazul deratizării cu fosfură de aluminiu în doză letală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timisoara, arestare, patron, ucidere, culpa, deratizare, aluminiu, fosfura
 

Dezvăluiri șocante privind tragedia de la Timișoara, în urma căreia o mamă și cei doi copii ai săi și-au pierdut viața, iar alte 32 de persoane au ajuns la spital. Produsele cu care s-a realizat dezinsecția și deratizarea apartamentelor din blocul de pe strada Mioriței conțineau fosfură de aluminiu, o substanță foarte toxică, ce poate avea efecte letale dacă este inhalată. Pentru folosirea cesteia este necesară o autorizație specială.

TORA APETRII, reporter "În cadrul audierilor, patronul firmei care s-a ocupat de dezinsecția locuințelor, le-a spus anchetatorilor că substanțele pe care le-a folosit pentru dezinsecție erau cumpărate de pe piața neagră, de la o cunoștință și că nu avea facturi sau acte de proveniență legală pentru ele. În plus, bărbatul a recunoscut că știa că substanțele respective sunt mult mai puternice decât cele utilizate în mod normal pentru astfel de activități, dar că nu s-a gândit că ar putea face atât de mult rău locatarilor."

Patronul firmei a fost reținut pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă. El este cercetat pentru vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, firma în cauză avea autorizație de funcționare încă din anul 2015, însă există suspiciunea ca aceasta să-și fi schimbat punctul de lucru fără să anunțe.

CRISTINA MARINELA POPA, director executiv adjunct, D.S.V. Timiș "Problema este că de dimineață, noi am făcut niște verificări pe net, și îl găsim la o altă adresă, reclama pe care și-o face apare la o altă adresă și, probabil, în momentul acesta, noi autorizăm doar punctul de lucru, nu și sediul social. Dacă se adeverește, el figurează la o altă adresă și înseamnă că în acest moment nu este autorizat."

În plus, activitatea sau condițiile de lucru ale firmei din Timișoara nu au fost verificate niciodată de către autoritățile competente.

CORNELIA MALAC, director executiv, D.S.P. Timiș "- Ați făcut, mai bine, spus, controale în acești ani? - Din informațiile pe care le dețin, Direcția de Sănătate Publică nu a verificat această unitate. - Deci până acum nu ați avut niciun fel de control asupra acestei firme. - Nu!"

Autoritățile au mai precizat că reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au început o serie de verificări la alte imobile din oraș, pentru a se asigura că nu există pericolul intoxicării altor persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2