Date companie
 
 
 
 

Angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : taxa, finante, angajator, solidaritate
 

După ce a decis să transfere toate contribuțiile sociale în sarcina angajatului, Guvernul instituie o contribuție similară și pentru angajator. De anul viitor, angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii. Potrivit ministrului Finanțelor, ionuț Mișa, sumele astfel colectate la bugetul de stat vor fi folosite, în proporție de 90%, pentru anumite cheltuieli sociale, în funcție de solicitări. Restul de 10% sunt destinați achitării contribuțiilor sociale ale salariaților companiilor care au intrat în insolvență.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ministrul Finanțelor a declarat că, de la 1 ianuarie, contribuțiile sociale vor fi de 35% la angajat și de 2% la angajator. Ionuț Mișa susține că taxa de solidaritate se va aplica atât firmelor de stat, cât și celor private. "

Ministrul Finanțelor dă asigurări că, prin noul sistem al contribuțiilor, vor crește salariile angajatilor, iar angajatorul nu va fi supus unui efort financiar suplimentar. Ionu Mișa a precizat ca proiectul contribuției de soldidaritate este deja pe circuitul de avizare și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Taxa pe fondul de salarii se aplică în câteva state europene. În România, există o taxă de 0,25%, pentru garantarea creanțelor salariale în cazul insolvenței angajatorilor, conform unei directive europene în acest sens. Conform ministrului de Finanțe, această taxă va fi în viitor de 0,2%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dezavantajele muncii de acasă ( 31 Mai 2020 )

  Munca de acasă nu este ușoară, pentru cei care au copii. Începând din 16 martie, momentul intrării în starea de urgență, mulți angajați din domeniul privat și de la stat și-au mutat biroul la domiciliu. Cum grădinițele...

 • Suspiciune de atac cibernetic asupra platformei IMM Invest, imediat după lansare ( 17 Aprilie 2020 )

  Platforma IMM Invest, anunțată cu surle și trâmbițe de guvern, nefuncțională chiar la lansare! Platforma unde IMM-urile pot accesa credite garantate, ca parte a planului de repornire a economiei, s-a blocat la jumătate de oră...

 • Adrian Enache, mesaj muzical de solidaritate ( 15 Aprilie 2020 )

  Talentatul artist Adrian Enache, coprezentator al spectacolului de televiziune ”Opriti timpul”, alături de Corina Chiriac, le transmite, în registru muzical, un mesaj de solidaritate celor afectați de pandemia de coronavirus.

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 • Ministrul Finanțelor anunță controale la Primăria Capitalei ( 28 Ianuarie 2020 )

  Război între Ministerul Finanțelor și Primăria Capitalei! Florin Cîțu, șeful de la Finanțe, a anunțat că va dispune o inspecție economico-financiară la Primăria Municipiului București, precum și la companiile municipale aflate în subordine.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2