Date companie
 
 
 
 

Angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : taxa, finante, angajator, solidaritate
 

După ce a decis să transfere toate contribuțiile sociale în sarcina angajatului, Guvernul instituie o contribuție similară și pentru angajator. De anul viitor, angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii. Potrivit ministrului Finanțelor, ionuț Mișa, sumele astfel colectate la bugetul de stat vor fi folosite, în proporție de 90%, pentru anumite cheltuieli sociale, în funcție de solicitări. Restul de 10% sunt destinați achitării contribuțiilor sociale ale salariaților companiilor care au intrat în insolvență.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Ministrul Finanțelor a declarat că, de la 1 ianuarie, contribuțiile sociale vor fi de 35% la angajat și de 2% la angajator. Ionuț Mișa susține că taxa de solidaritate se va aplica atât firmelor de stat, cât și celor private. "

Ministrul Finanțelor dă asigurări că, prin noul sistem al contribuțiilor, vor crește salariile angajatilor, iar angajatorul nu va fi supus unui efort financiar suplimentar. Ionu Mișa a precizat ca proiectul contribuției de soldidaritate este deja pe circuitul de avizare și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Taxa pe fondul de salarii se aplică în câteva state europene. În România, există o taxă de 0,25%, pentru garantarea creanțelor salariale în cazul insolvenței angajatorilor, conform unei directive europene în acest sens. Conform ministrului de Finanțe, această taxă va fi în viitor de 0,2%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2