Date companie
 
 
 
 

Anorexia, rezultat al tulburarilor de personalitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, tineri, anorexie, bulimie
 

Standardele de frumusețe din ce în ce mai dure, impuse de moda vremii, conduc la tulburări grave de personalitate în rândul tinerilor români, care ajung să se înfometeze, pentru a avea o anume siluetă. În județul Mureș, tot mai mulți tineri ajung la psihiatrie, din cauza tulburărilor de alimentație: anorexie, respectiv bulimie.

VOX: "Se uită ciudat colegii tăi la alți colegi de-ai voștrii care sunt mai plinuți? Da! Dacă o fată sau un băiat este mai plinuț, nu este băgat în seamă de ceilalți colegi..."

VOX: "E la modă să fii slab, în ziua de astăzi? Nu știu, la fete le place, dar la băieți nu le place. Fetele vor să aibă picioare de fotomodel, dar băieților nu le place să fie slabi."

VOX: "Tu ce faci ca să arăți bine? Păi, eu fac dans. Fetele care simt că nu arată bine ar trebui să practice un sport."

Specialiștii avertizează că tinerii care suferă de tulburări de personalitate pot avea probleme mari de sănătate.

MARIETA GABOȘ GRECU, medic psihiatru: "Una dintre cele mai grave tulburări este anorexia și bulimia, dar sunt și tulburări de anorexie cu episoade bulimice. (...) Pentru a putea ajuta acei tineri cu probleme, e nevoie de ajutorul medicului psihiatru, al psihologului, al familiei și al persoanei în cauză, pentru că trebuie să înțeleagă unde duce această boală."

La nivel european, între 5 și 20 la sută dintre tineri suferă de tulburări de personalitate care duc la anorexie sau bulimie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tineri recuperați de la munte ( 30 Iulie 2021 )

  Doi tineri, lipsiți de experiență și fără echipament corespunzător, au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a ajunge în siguranță în orașul Codlea. Potrivit Salvamont Brașov, persoanele rătăcite au fost localizate în noaptea de joi spre vineri în Măgura Codlei, zona Piatra Albă. 

 • Trei tineri, căutați de salvamontiști la apelul unui părinte prea grijuliu ( 23 Ianuarie 2021 )

  Alarmă falsă, în cazul unor tineri bucureșteni plecați în drumeție pe Vârful Moldoveanu! O echipă de salvamontiști din Argeș a plecat, vineri seară, în căutarea celor trei tineri, după ce un părinte a anunțat că...

 • Brazi amplasați sub formă de inimă, în fața Spitalului „Gavril Curteanu” din Oradea ( 22 Decembrie 2020 )

  Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...

 • Cantitate mare de apă, donată Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea ( 13 August 2020 )

  Solidaritatea este cel mai bun medicament în aceste vremuri de pandemie, iar companiile care au donat și donează spitalelor cele de trebuință ne ajută să respirăm mai liniștiți! Încă din primul moment...

 • Singurătatea îi afectează cel mai mult pe tinerii adulți ( 8 Mai 2020 )

  Sentimentul de singurătate se simte accentuat în rândul tinerilor! Potrivit unui studiu făcut de Fundația Europeană pentru Îmbunătățirea Condițiilor de Viață și de Muncă, aproximativ 20% dintre persoanele cu vârsta sub 35 de ani se simt singure din cauza restricțiilor de circulație instituite în Europa. Astfel, 20% dintre persoanele sub 35 de ani se simt singure, comparativ cu doar 4% înainte de epidemie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2