Date companie
 
 
 
 

Antologia ”Ce stradă e asta?”, lansată la Muzeul Literaturii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : muzeul, strada, carte, poezii, literaturii, garbea
 

Lansare de excepție la Muzeul Național al Literaturii Române din București! Antologia "CE STRADĂ E ASTA?", care cuprinde versurile a 57 de poeți, membri ai Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, conține un mesaj amplu dedicat percepției spațiului citadin. Proiectul cultural de anvergură, coordonat de poetul Horia Gârbea invită la reverie, la mișcarea interioară, la introspecție, dar deschide și o perspectivă lirică asupra spațiului citadin.

HORIA GÂRBEA, poet "În această antologie sunt poeți care sunt obișnuiți cu spațiul citadin, care locuiesc într-un mare oraș, Bucureștiul, și este vorba de sentimentul pe care îl are în raport cu peisajul urban, cu strada înțeleasă în sensul cel mai larg, de la ulița îngustă a târgului care era București până la Calea Lactee sau alte căi pe care s-a putut păși."

GEORGE DARAGIU, poet "- E o carte frumoasă, în primul rând pentru că se referă la viața citadină. Eu sunt unul dintre cei 57, cu două poezii frumoase, și mă bucur că sunt între aceste coperte. - Ce ați vrut să transmiteți prin acest mesaj? - O lume complicată, doar că în lucrurile complicate trebuie să găsim și frumosul."

Horia Gârbea este membru al Uniunii Scriitorilor din România. De profesie inginer constructor, a publicat proză și poezie, dar și lucrări științifice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Obiecte și voci”, noul volum al marelui scriitor Alexandru Sfârlea ( 12 Iulie 2020 )

  „Obiecte și voci”, volumul de poezii recent publicat de valorosul scriitor contemporan Alexandru Sfârlea, nu a avut parte de o lansare de carte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar odată publicat, a ajuns în librării.

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 • Petru Frăsilă și Răsvan Popescu, despre media și destin ( 7 Decembrie 2019 )

  Dublă lansare de carte la Iași! Uniunea Scriitorilor în România Filiala Iași a adus în atenția publicului două volume. Autorii acestora sunt oamenii de televiziune Petru Frăsilă și Răsvan Popescu. 

 • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

  Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2