Date companie
 
 
 
 

Antologia ”Ce stradă e asta?”, lansată la Muzeul Literaturii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : muzeul, strada, carte, poezii, literaturii, garbea
 

Lansare de excepție la Muzeul Național al Literaturii Române din București! Antologia "CE STRADĂ E ASTA?", care cuprinde versurile a 57 de poeți, membri ai Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, conține un mesaj amplu dedicat percepției spațiului citadin. Proiectul cultural de anvergură, coordonat de poetul Horia Gârbea invită la reverie, la mișcarea interioară, la introspecție, dar deschide și o perspectivă lirică asupra spațiului citadin.

HORIA GÂRBEA, poet "În această antologie sunt poeți care sunt obișnuiți cu spațiul citadin, care locuiesc într-un mare oraș, Bucureștiul, și este vorba de sentimentul pe care îl are în raport cu peisajul urban, cu strada înțeleasă în sensul cel mai larg, de la ulița îngustă a târgului care era București până la Calea Lactee sau alte căi pe care s-a putut păși."

GEORGE DARAGIU, poet "- E o carte frumoasă, în primul rând pentru că se referă la viața citadină. Eu sunt unul dintre cei 57, cu două poezii frumoase, și mă bucur că sunt între aceste coperte. - Ce ați vrut să transmiteți prin acest mesaj? - O lume complicată, doar că în lucrurile complicate trebuie să găsim și frumosul."

Horia Gârbea este membru al Uniunii Scriitorilor din România. De profesie inginer constructor, a publicat proză și poezie, dar și lucrări științifice.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scriitorul și scenaristul Răsvan Popescu a lansat volumul de poezii „Pisici pe acoperiș” ( 21 Noiembrie 2020 )

  Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat primul volum de poezii, institulat „Pisici pe acoperiș”, la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat, anul acesta online.

 • Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu, dublă lansare de carte ( 24 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, în București! Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu și-a lansat două volume: "Analize incomode" și "Geopolitică și pandemie"! La eveniment au participat peste 50 de personalități...

 • Lucrari originale semnate de Salvador Dali, la muzeul din Buzău ( 23 Septembrie 2020 )

  "Unexpected Dali", o expoziție cu totul deosebită pentru iubitorii de artă, deschisă oficial la Muzeul Judetean Buzău! 150 de lucrări originale semnate de Salvador Dali, cel mai proeminent reprezentant al suprarealismului...

 • „Obiecte și voci”, noul volum al marelui scriitor Alexandru Sfârlea ( 12 Iulie 2020 )

  „Obiecte și voci”, volumul de poezii recent publicat de valorosul scriitor contemporan Alexandru Sfârlea, nu a avut parte de o lansare de carte, din cauza pandemiei de coronavirus, dar odată publicat, a ajuns în librării.

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2