Date companie
 
 
 
 

Antologie de versuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Septembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Lansare carte Gheorghe Vidican
 

Zilele Editurii Academiei Române în Bihor, eveniment organizat, în 28 și 29 septembrie, la Nojorid și în Oradea, a fost marcat, joi, de un moment aparte. Dacă, la Nojorid, marele scriitor Dumitru Radu Popescu a primit titlul de cetățean de onoare al comunei, la Oradea, prolificul poet bihorean, Gheorghe Vidican, și-a lansat antologia de versuri ”Ca o pasăre, umbra”, apărută la Editura Academiei Române, în colecția ”O sută și una de poezii”. Evenimentul de lansare a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea.

GHEORGHE VIDICAN, autor ”Această carte este al 29-lea volum de versuri semnate Gheorghe Vidican și pentru mine reprezintă o încununare a unei vieți de scriitor. Sunt copleșit de prezența distinșilor mei prieteni.”

MARIA LETEA, profesor ”ca o pasăre, umbra în cine pe cine locuiește ușa se deschide în noi
mirosul cafelei este un zgomot ce tulbură liniștea”

CORNEL UNGUREANU, coordonator al antologiei de versuri ”Poezia lui Vidican este un pic altfel. Mai degrabă este legată de starea de antipoezie, de starea antilirică.”

IOANA CISTELECAN, scriitoare ”Poetul Gheorghe Vidican este un poet bihorean activ, extrem de talentat, care a început să își dedice o atenție sporită scrisului încă din tinerețea sa ca elev. Dar, în fiecare an, cu fiecare volum pe care l-a publicat, încă de la ”Singurătatea candelabrului” și până la ultimul volum publicat, a acumulat valoare, a diversificat registrele poetice, a încercat alte și alte formule lirice.”

Poetul Gheorghe Vidican s-a născut în 27 iulie 1953, în satul Petid, comuna Cociuba Mare, județul Bihor. A debutat, în anul 1968, în culegerea de versuri a elevilor bihoreni ”Mlădițe bihorene”, debut consacrat prin apariția în Revista Familia, în anul 1972. Până acum, Gheorghe Vidican a publicat 29 de volume de poezii, a apărut în antologii colective și este redactor-șef adjunct al revistei de cultură ”Caietele Oradiei’’. Din anul 2003, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara. Pentru opera sa, prin care aduce o contribuție semnificativă literaturii române, a fost distins cu numeroase premii naționale și internaționale.


Antologie de versuri

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2