Date companie
 
 
 
 

Apă cu porția

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Restrictie apa
 

Apă restricționată în 779 de localități din România! Situația îngrijorătoare a fost semnalată de Administrația Națională Apele Române, care transmite că cele mai afectate județe sunt Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea. Aici, apa este asigurată fie din sursă de suprafață, fie din subteran.

RALUCA ALEXE, reporter

”Reprezentanții Administrației Naționale Apele Române, alături de Hidroelectrica, reușesc cu greu să mențină coeficientul de umplere de peste 70% în 40 dintre principalele lacuri din România. Cu toate acestea, rezerva de apă este suficientă pentru asigurarea necesarului pentru toți beneficiarii care se alimentează din sursă de suprafață. În momentul de față, rezerva este de 3,19 miliarde de metri cubi, în scădere față de 3,45 miliarde cât era la începutul lunii iulie a anului curent.”

Autoritățile anunță că debitele unor lacuri și râuri vor continua să scadă, însă fac apel la calm și responsabilitate socială în ceea ce privește folosirea rațională a resurselor de apă, fiind necesară economisirea acesteia. Seceta afectează, mai cu seamă, suprafețele agricole. În momentul de față, peste 190 de mii de hectare au fost distruse de secetă, potrivit Ministerului Agriculturii.


Apă cu porția

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2