Date companie
 
 
 
 

Apa fântânilor din Poiana Lacului, județul Argeș, poluată cu reziduuri petroliere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, arges, reziduuri, case, apa, localnici, petroliere, fantani, sare, poiana, lacului, poluata, imbuteliata
 

Necazurile se tin lanț de oamenii afectați de inundații! După ce gospodăriile le-au fost distruse de viiturile din ultimele zile, locuitorii din Poiana Lacului, județul Argeș, au descoperit că apa din fântâni este infestată cu produse petroliere sau cu sare.

AMBIANȚĂ "Sare! E sărată, da!"

Fântânile care nu sunt astupate cu mâlul adus de viituri, au apa sarată sau poluată cu produse petroliere. Puhoaiele care abătut asupra zonei au adus reziduuri petroliere în gospodării. Acum, oamenii trebuie să bea apă îmbuteliată. Mai mult, localnicii se plâng că petrolul adus de viitura le-a distrus tot ce le-a mai ramas prin case și prin curți.

AMBIANTA "Hai, bagă-te-n curte! N-ai ce să mai faci, s-a terminat chiar totul! Mașina aia se duce la noi în gard."

VOX "Pereții spălați, și a rămas țițeiul. Pana unde e pata, a rămas țițeiul! Ușile de termopan sunt imprimate cu țiței."

AMBIANTA "Este spălată și frecată cu toți detergenții. Aici este țiței! Deci, aici miroase a acru, miroase a mucegai, miroase a țiței, miroase a tot!"

VOX "- Uitați cum e apa! E tulbure și sărată. Mai poate fi băută? - Aaa, niciodată!"

Localnicii nu mai pot lua apă din fântâni, pentru băut, așa că singura soluție este apa îmbuteliată distribuită de autorități.

ION DUMITRACHE, primar, com. Poiana Lacului, jud. Argeș "Era totul afectat! Pornește de la 8-10 metri, da, de acolo e, pentru că e râul Catina, care traversează Metof Samara și, în acea zonă, vă dați seama că e apă, dar e infestată."

Tot în Argeș a fost găsită și a patra victimă a viiturilor. Un bărbat dispărut după potopul de la mijlocul săptămânii trecute a fost găsit mort, într-un lac de acumulare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2