Date companie
 
 
 
 

Aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, dezvoltată de Spitalul Militar din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, militar, aplicatie, coronavirus, covid
 

Spitalul Militar din București a câștigat, cu aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, concursul de proiecte inițiat recent de Ministerul Educației. Aplicația realizează o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor de infectare cu coronavirus confirmate oficial și o statistică ce arată evoluția pe zile. În plus, cuprinde informații legate de infrastructura spitalicească, densitatea populației, dar și detalii relevante ale fiecărui caz în parte. Potrivit Ministerului Apărării, principalii beneficiari ai aplicației sunt membrii comunității epidemiologice, serviciile de ambulanță, spitalele, primăriile, consiliile județene, S.M.U.R.D., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În baza informațiilor oferite de aplicație se preconizează o gestionare mai eficientă a resurselor alocate administrării pandemiei de coronavirus.

COSMINA STOIAN, reporter ”Aplicația se adresează, însă, și cetățenilor, care vor fi avertizați, în timp real, de posibilitatea de contaminare apărută într-o anumită zonă. Astfel, oricine folosește aplicația și vede avertizarea, poate părăsi zona respectivă pentru a evita contaminarea.”

Finanțarea proiectului, în valoare de maximum 500.000 lei, va fi asigurată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.


Aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, dezvoltată de Spitalul Militar din București

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Priorități pentru cadrele sanitare ( 28 Iulie 2020 )

  Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-au întâlnit cu reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Federației Solidaritatea Sanitară, pentru a discuta despre problemele cadrelor sanitare care se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

 • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

  Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

 • Prima carte despre pandemie, ”Covid, Colivia noastră”, lansată la Iași ( 16 Iulie 2020 )

  A fost lansată prima carte despre pandemia de coronavirus! Volumul intitulat "Covid, Colivia noastră", coordonat de profesorul universitar, Laurențiu Șoitu, a fost lansat la Iași, în prezența unor personalități de frunte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2