Date companie
 
 
 
 

Aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, dezvoltată de Spitalul Militar din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, militar, aplicatie, coronavirus, covid
 

Spitalul Militar din București a câștigat, cu aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, concursul de proiecte inițiat recent de Ministerul Educației. Aplicația realizează o hartă a distribuției spațiale a tuturor cazurilor de infectare cu coronavirus confirmate oficial și o statistică ce arată evoluția pe zile. În plus, cuprinde informații legate de infrastructura spitalicească, densitatea populației, dar și detalii relevante ale fiecărui caz în parte. Potrivit Ministerului Apărării, principalii beneficiari ai aplicației sunt membrii comunității epidemiologice, serviciile de ambulanță, spitalele, primăriile, consiliile județene, S.M.U.R.D., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În baza informațiilor oferite de aplicație se preconizează o gestionare mai eficientă a resurselor alocate administrării pandemiei de coronavirus.

COSMINA STOIAN, reporter ”Aplicația se adresează, însă, și cetățenilor, care vor fi avertizați, în timp real, de posibilitatea de contaminare apărută într-o anumită zonă. Astfel, oricine folosește aplicația și vede avertizarea, poate părăsi zona respectivă pentru a evita contaminarea.”

Finanțarea proiectului, în valoare de maximum 500.000 lei, va fi asigurată prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.


Aplicația „Coronavirus COVID-19 România”, dezvoltată de Spitalul Militar din București

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2