Date companie
 
 
 
 

Aproximativ 600 de de candidați s-au înscris la cea de-a doua sesiune de admitere la A.S.E.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ASE, inscrieri
 

Din nou emotii pentru admiterea la Academia de Studii Economice din București. În total, aproximativ 600 de absolvenți de liceu și-au depus dosarul și speră să devină, din toamnă, studenți la economie. Și nu oricum, ci la buget. Iar șansele lor sunt destule de mari, pentru că după prima sesiune de admitere, din luna iulie, aproape un sfert din locurile gratuite au rămas neocupate. În 2011 si 2012 când admiterea la ASE s-a făcut doar în baza notei de la Bacalaureat, mii de candidați s-au călcat în picioare pentru a prinde un loc.

FLORINA MOHANU, director de comunicare A.S.E.: "Avem toate motivele sa credem ca locurile de la buget se ocupa in acest concurs (...) cu siguranta vor exista dezbateri in legatura cu concursul din anul urmator."

Dupa ce anul acesta ASE a introdus un examen la admitere, aproximativ 500 de locuri la buget si 1300 la taxă au rămas neocupate. La examen se înscrisesera doar 3300 de candidați. Academia s-a văzut nevoită astfel să organizeze o nouă sesiune de admitere. De această dată însă a renunțat la examen și a decis ca departajarea să se facă doar în baza notei de la Bacalaureat. Mulți dintre cei care s-au înscris la această a doua sesiune de admitere recunosc că ASE-ul nu a fost niciodată pe placul lor. Dar, pentru că au picat examenele de admitere la alte facultăți, sau nu au intrat la buget au decis să-și încerce și aici norocul.

VOX: "Am incercat si la SNSPA, dar din pacat nu am intrat acolo (...) am zis sa profit ca nu se mai da examen."

VOX: "Am participat la alte facultati, dar am intrat la taxa si am zis ca acuma sa incerc si la buget."

VOX:"Am dat la drept si nu am intrat si atunci asta a fost a doua optiune, cand am vazut ca se redeschide sesiunea."

Cei care mai vor sa studieze la Academia de Studii Economice din București mai au o șanșa în luna septembrie, când se va organiza a treia sesiune, unde vor fi scoase la concurs aproximativ 1300 de locuri la taxă, iar departajarea se va face tot în baza mediei de la Bacalaureat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Încep înscrierile la Academia de Poliție ( 17 Iulie 2020 )

  Au început înscrierile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt disponibile în acest an aproape 600 de locuri, dintre care 100 cu taxă. Primele probe de admitere încep în 24 august.

 • Înscrierile în clasa zero, la start ( 4 Martie 2020 )

  Astăzi începe prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, în toate școlile de stat și private. Potrivit Ministerului Educației, completarea și depunerea dosarelor se va desfășura în două etape. 

 • Darius Vîlcov ar putea rămâne fără titlul de doctor în economie ( 21 Octombrie 2019 )

  Rectorul Academiei de Studii Economice din București propune retragerea titlului de doctor în economie în cazul lui Darius Vîlcov. Asta, după ce Comisia de Etică și Deontologie Profesională a Academiei de Studii Economice a decis...

 • Înscrieri în clasa pregătitoare ( 26 Martie 2019 )

  S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în învățământul primar pentru anul 2019-2020! Părinții a circa 150.000 de copii au depus deja cererile pentru înscrierea acestora în clasa pregătitoare, potrivit Ministerului Educației Naționale. Dintre aceștia, aproximativ 129.000 de candidați sunt copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019. 

 • Val de înscrieri, în „Start-Up Nation 2018” ( 29 Decembrie 2018 )

  Interes neașteptat pentru programul „Start-Up Nation 2018”. Numărul de dosare înregistrate a depășit 7.500, în doar două zile de la deschiderea aplicației.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2