Date companie
 
 
 
 

Înscrierile în clasa zero, la start

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inscrieri, pregatitoare
 

Astăzi începe prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, în toate școlile de stat și private. Potrivit Ministerului Educației, completarea și depunerea dosarelor se va desfășura în două etape. Prima etapă are loc până pe 23 martie, iar afișarea listelor copiilor înscriși se va desfășura în aprilie. Apoi, urmează etapa a doua, între 23 și 30 aprilie. Cea de-a doua etapă este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ după prima rundă de înscrieri. Listele după etapa a doua vor fi afișate în 7 mai. De reținut este faptul că, părinții cu copiii care împlinesc 6 ani în perioada 31 august-31 decembrie, își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare dacă dezvoltarea psihosomatică este una corespunzătoare.

Dosarul de înscriere pentru clasa pregătitoare trebuie să cuprindă: cererea-tip de înscriere, o copie după actul de identitate al părintelui sau tutorelui legal, o copie a certificatului de naștere al copilului și o copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare, dacă este cazul. De asemenea, actele trebuie să fie prezentate și în original. Dosarul de înscriere va fi depus de către părinți, la unitatea de învățământ. Potrivit legislației, înscrierea copiilor se face la școlile de circumscripție. Alegerea unei alte instituții de învățământ este posibilă doar în măsura în care există locuri suficiente și documente care justifică opțiunea părinților.


Înscrierile în clasa zero, la start

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Încep înscrierile la Academia de Poliție ( 17 Iulie 2020 )

  Au început înscrierile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt disponibile în acest an aproape 600 de locuri, dintre care 100 cu taxă. Primele probe de admitere încep în 24 august.

 • Înscrieri în clasa pregătitoare ( 26 Martie 2019 )

  S-a încheiat prima etapă a înscrierilor în învățământul primar pentru anul 2019-2020! Părinții a circa 150.000 de copii au depus deja cererile pentru înscrierea acestora în clasa pregătitoare, potrivit Ministerului Educației Naționale. Dintre aceștia, aproximativ 129.000 de candidați sunt copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019. 

 • Val de înscrieri, în „Start-Up Nation 2018” ( 29 Decembrie 2018 )

  Interes neașteptat pentru programul „Start-Up Nation 2018”. Numărul de dosare înregistrate a depășit 7.500, în doar două zile de la deschiderea aplicației.

 • Încep înscrierile la grădiniță ( 6 Mai 2018 )

  Încep înscrierile la grădiniță! Potrivit Ministerului Educației Naționale, înscrierea copiilor cu vârste între trei și șase ani va avea loc în două etape, succesiv, la nivelul fiecărei unități de învățământ. Astfel, reînscrierea...

 • Înscrierile la facultate, în toi ( 12 Iulie 2017 )

  Înscrierile la admiterea în învățământul universitar sunt în toi. Cei care vor să urmeze o facultate au la dispoziție 60.000 de locuri subvenționate de stat, în întreaga țară. Universitatea din Bucuresti pune la dispoziția...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2