Date companie
 
 
 
 

Arcul de Triumf, deschis vizitatorilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arcul, triumf, deschis
 

Cu mic, cu mare, bucureștenii au luat cu asalt Arcul de Triumf, deschis în acest week-end, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la Declarația de Independență, de pe 9 mai 1877. Oamenii au fost impresionați de panorama de care au avut parte de la înălțimea monumentului, dar și de expozițiile din interior.

VOX "- Îți place? - Da. - Ce-ai văzut de aici? - Mulți copaci. - Ai mai fost vreodată aici? - Da, dar era frig și am urcat la 27 de metri."

AMBIANȚĂ "Comitetul Olimpic Sportiv și un Muzeu al Sportului. Ar trebui să mergem într-o zi și acolo să vezi, probabil că sunt foarte multe medalii și cupe." "Îi arătam cât de frumos se văd de sus blocurile și clădirile vechi."

În interiorul monumentului se află mai multe expoziții de fotografie, film, muzică de război, efigii de bronz și machete.

VOX "- Cum vi se par lucrurile pe care le vedeți aici expuse? - Unele mi se par cunoscute, îmi amintesc de copilărie, când am început școala în 47 și am prins și regalitate și comunism. Altele, nu le-am văzut."

VOX "Minunate, numai că pentru noi sunt obișnuite, așa că pentru voi sunt mai importante, ca să vă amintiți de unde vă trageți."

Arcul de Triumf rămâne deschis până duminică, la ora 22.00.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Deținutul evadat la Focșani a fost capturat ( 22 Septembrie 2019 )

  Deținutul de la Peniutenciarul Focșani, care a evadat, vineri, de la punctul de lucru Golești, a fost prins! Polițiștii l-au capturat, aseară, în jurul orei 22:30, pe raza comunei Poiana Cristei, după circa 30 de ore de căutări...

 • Pregătiri intense în București, pentru Euro 2020 ( 13 Septembrie 2019 )

  Mai sunt doar 10 luni până la startul Campionatului European de fotbal Euro 2020. Autoritățile locale continuă modernizarea și reabilitarea străzilor din zona Arenei Naționale, stadion care va găzdui 4 dintre meciurile acestei importante...

 • Centenarul Marii Uniri, parade militare și ceremonii în toată țara ( 1 Decembrie 2018 )

  Centenarul Marii Uniri, marcat în toată țara cu ceremonii și parade militare. În București, la Arcul de Triumf, la Alba Iulia, Focșani și în marile orașe, precum și în teatrele de operații în care se află în misiune militari români, au avut loc depuneri...

 • De Ziua Națională, ”La mulți ani, România!” ( 1 Decembrie 2017 )

  Parada impresionantă de ziua Națională, în Capitală! Pe sub Arcul de Triumf au defilat 3.500 de militari și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Român de Informații, precum...

 • Arcul de Trimf, redeschis cu o întârziere de un an și jumătate ( 29 Noiembrie 2016 )

  Arcul de Trimf, redeschis cu un an și jumătate întârziere! Monumentul emblematic pentru Capitala României va fi principalul punct al desfășurării festivităților de 1 decembrie. Lucrările de renovare au început în 2014 și au avut ca termen de finalizare primavara anului 2015, însă au fost amânate de mai multe ori. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2