Date companie
 
 
 
 

”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, o campanie de prevenire a cancerului de sân

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pacient, campanie, cancer, voluntar, student, comercial, san, medicina, prevenire, autopalpare
 

Campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân! Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” se desfășoară într-un centru comercial din Capitală, unde studente la medicină, împreună cu organizatorii, explică femeilor ce înseamnă prevenția cancerului mamar.

MĂDĂLINA SCARLAT, organizator campanie „Campania are nevoie de tine! Vorbește cu ea! este o campanie de informare și de educare a publicului prin care ne dorim să le învățăm pe femei să se autopalpeze, cum să descopere eventualele probleme și încercăm să le învățăm să aibe o abordare proactivă, să meargă la medic cât mai des. De la începutul campaniei au venit în medie 80 de persoane pe zi, la stand.”

BĂJENARU DIANA, studentă medicină „Noi le spunem doamnelor și domnișoarelor dacă vor să le învățăm exact care este tehnica palpării sânului, de asemenea le arătăm și diferența între un nodul benign și unul malign, chiar au fost foarte surprinse și au spus că voiau să vadă această diferență.”

PETREA IRINA, studentă medicină „Campania a fost un real succes, oamenii s-au dovedit foarte încântați de inițiativa noastră și mai ales de modul în care am reușit să le atragem atenția, cu aceste mulaje și le-am exemplificat cum se face autopalparea sânului și care este diferența între cancer care are un impact asupra omului și formațiunile benigne.”

COSMINA STOIAN, reporter „Autoexaminarea sânilor trebuie să constituie un obicei în viața femeii moderne. Manevra de autoexaminare a sânilor este cea mai simplă și mai eficientă metoda prin care putem să diagnosticăm precoce atât cancerul de sân, dar și leziuni benigne și infecțiile, boli care pot fi tratate și vindecate.”

Campania a stârnit un mare interes. Cei care au trecut pe la stand au primit cu multă atenție informațiile prezentate de organizatori și medici.

VOX ”Foarte bună! Foarte bună în special pentru că marea majoritate a femeilor nu știu cum să depisteze această boală ascunsă. Dacă nu ai minim de cunoștințe nu știi că poți avea această boală.”

ANTOANETA ISTRATE, fostă pacientă oncologică „Sunt un fost pacient, sunt o învingătoare și m-am hotărât să îi ajut pe cei din jurul meu, pentru că oamenii, pacienții, într-o astfel de situație, au nevoie de suport, au nevoie de sprijin, să vorbească cu ceilalți.”

COSMINA GRIGORE, fostă pacientă oncologică „Cred foarte tare că trebuie să prindem lucrurile din timp, să învățăm să facem prevenție pentru sănătatea sânilor și a sistemului hormonal. Dacă reușim să depistăm precoce atunci șansele sunt mult mai mari pentru supraviețuire. // Dar ce trebuie să știm noi ca paciente este că dacă observăm că apare ceva, este foarte important să mergem la medic.”

Campania, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, se va încheia duminică seara. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei, iar incidența sa este în creștere! În fiecare an sunt diagnosticate 367.000 de cazuri noi în Uniunea Europeană și aproximativ 233.000 în Statele Unite ale Americii.


”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, o campanie de prevenire a cancerului de sân

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Situația dramatică din U.PU. și A.T.I., prezentată în campania video a D.S.U. ( 12 Aprilie 2021 )

  Secțiile de Terapie Intensivă destinate bolnavilor de COVID-19 sunt aproape de limita maximă de ocupare a paturilor disponibile. Duminică, autoritățile anunțau că mai erau doar 6 paturi libere...

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Prețul cazării în campusurile universitare, mai scump ( 2 Octombrie 2020 )

  Studenții din provincie, care au venit la facultate sau la master în București și au ales să locuiască într-o cameră de cămin, trebuie să plătească mai mult pentru cazare. Și asta din cauza restricțiilor impuse...

 • Locurile de cazare în căminele studențești, reduse drastic din cauza pandemiei ( 17 Septembrie 2020 )

  Găsirea unui loc de cazare în Capitală, o adevărată provocare pentru studenți, în acest an! Întrucât căminele universităților din Municipiul București au anunțat că vor caza mai puține persoane în acest an, din cauza...

 • Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile, începând de azi ( 14 Septembrie 2020 )

  Starea de alertă se prelungește, cu încă 30 de zile, începând de astăzi, a anunțat premierul Ludovic Orban. În hotărârea de guvern au fost cuprinse și reguli pentru desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2