Date companie
 
 
 
 

”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, o campanie de prevenire a cancerului de sân

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pacient, campanie, cancer, voluntar, student, comercial, san, medicina, prevenire, autopalpare
 

Campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân! Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!” se desfășoară într-un centru comercial din Capitală, unde studente la medicină, împreună cu organizatorii, explică femeilor ce înseamnă prevenția cancerului mamar.

MĂDĂLINA SCARLAT, organizator campanie „Campania are nevoie de tine! Vorbește cu ea! este o campanie de informare și de educare a publicului prin care ne dorim să le învățăm pe femei să se autopalpeze, cum să descopere eventualele probleme și încercăm să le învățăm să aibe o abordare proactivă, să meargă la medic cât mai des. De la începutul campaniei au venit în medie 80 de persoane pe zi, la stand.”

BĂJENARU DIANA, studentă medicină „Noi le spunem doamnelor și domnișoarelor dacă vor să le învățăm exact care este tehnica palpării sânului, de asemenea le arătăm și diferența între un nodul benign și unul malign, chiar au fost foarte surprinse și au spus că voiau să vadă această diferență.”

PETREA IRINA, studentă medicină „Campania a fost un real succes, oamenii s-au dovedit foarte încântați de inițiativa noastră și mai ales de modul în care am reușit să le atragem atenția, cu aceste mulaje și le-am exemplificat cum se face autopalparea sânului și care este diferența între cancer care are un impact asupra omului și formațiunile benigne.”

COSMINA STOIAN, reporter „Autoexaminarea sânilor trebuie să constituie un obicei în viața femeii moderne. Manevra de autoexaminare a sânilor este cea mai simplă și mai eficientă metoda prin care putem să diagnosticăm precoce atât cancerul de sân, dar și leziuni benigne și infecțiile, boli care pot fi tratate și vindecate.”

Campania a stârnit un mare interes. Cei care au trecut pe la stand au primit cu multă atenție informațiile prezentate de organizatori și medici.

VOX ”Foarte bună! Foarte bună în special pentru că marea majoritate a femeilor nu știu cum să depisteze această boală ascunsă. Dacă nu ai minim de cunoștințe nu știi că poți avea această boală.”

ANTOANETA ISTRATE, fostă pacientă oncologică „Sunt un fost pacient, sunt o învingătoare și m-am hotărât să îi ajut pe cei din jurul meu, pentru că oamenii, pacienții, într-o astfel de situație, au nevoie de suport, au nevoie de sprijin, să vorbească cu ceilalți.”

COSMINA GRIGORE, fostă pacientă oncologică „Cred foarte tare că trebuie să prindem lucrurile din timp, să învățăm să facem prevenție pentru sănătatea sânilor și a sistemului hormonal. Dacă reușim să depistăm precoce atunci șansele sunt mult mai mari pentru supraviețuire. // Dar ce trebuie să știm noi ca paciente este că dacă observăm că apare ceva, este foarte important să mergem la medic.”

Campania, organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, se va încheia duminică seara. Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer la femei, iar incidența sa este în creștere! În fiecare an sunt diagnosticate 367.000 de cazuri noi în Uniunea Europeană și aproximativ 233.000 în Statele Unite ale Americii.


”Are nevoie de tine. Vorbește cu ea!”, o campanie de prevenire a cancerului de sân

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Raed Arafat anunță măsuri care vizează evitarea contactelor în mulțime ( 11 Martie 2020 )

  Noi măsuri de prevenire a infectării cu noul coronavirus! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, astăzi, că în urma ședinței Grupului pentru Situații de Urgență, au fost stabilite...

 • Recomandări A.N.P.C., pentru prevenirea infectării cu coronavirus ( 26 Februarie 2020 )

  Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a realizat un ghid pentru consumatori, ce conține recomandări ale autorităților naționale în domeniul prevenirii și limitării infectării cu noul coronavirus. Conform precizărilor Organizației...

 • România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar ( 17 Decembrie 2019 )

  Cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România! Practic, reprezintă a treia cauză de mortalitate. În fiecare oră este diagnosticat un caz nou de cancer la sân. Și totuși, mii de femei află prea târziu pentru a se mai salva. Cadrele medicale în domeniu spun că România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar.

 • O pacientă cu anevrism cerebral a beneficiat de heliportul Spitalului Universitar ( 16 Decembrie 2019 )

  Un prim pacient a beneficiat de heliportul Spitalului Universitar! O femeie în vârstă de 40 de ani, cu anevrism cerebral a fost adusă, astăzi, la Spitalul Universitar de Urgență București fiind transportată de la Constanța cu un elicopter SMURD.

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2