Date companie
 
 
 
 

Argeșenii, revoltați cã un german vrea sã cumpere pãmânt în zonă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Ianuarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, arges, pamant, german, obste, tranzactie
 

Scandal pentru pământ, în județul Argeș! Sute de localnici, care dețin împreunã mai multe terenuri și pãduri, s-au revoltat, când au auzit cã unii dintre ei vor sã vândã terenurile lor unui cetãțean german. Oamenii au convocat urgent o adunare a obștei, la care și-au acuzat partenerii dornici de tranzacții cu neamțul, cã își vând țara.

AMBIANȚÃ "Propun suspendarea ședinței! Vã mulțumim frumos."

Cetãțeanul german, care vrea sã cumpere pământ în nordul județului Argeș, are deja 10.000 de hectare de pãdure. O parte din teren este în Rezervația Piatra Craiului. Oamenii se tem cã, dacã adunã tot mai mult pãmânt, neamțul va deveni membru în asociația lor și va avea dreptul sã ia decizii.

ION PÂRNUȚÃ, membru în obște "Sã nu deținã nimeni mai mult de 10%, indiferent cã îl cheamã Pârnuțã, cã îl cheamã x sau y. Sã nu deținã mai mult de 10%!"

ION FALCÃ, membru în obște "Interesele noastre, ale moșilor și strãmoșilor noștri, care au plãtit cu sânge pentru aceste drumuri. Se cautã, acum, sã fie subtilizatã de o gașcã de oameni care n-au nimic cu aceastã comunã. (...) Cine își vinde pãmântul, își vinde sufletul!"

Oamenii care se opun tranzacțiilor cu neamțul s-au oferit să cumpere ei pământurile.

VOX "Pentru ce-am luptat noi, au murit atâtea persoane pe front? (...) Sã se gãseascã 2-3 șmecheri, sã ne vândã pãmântul pentru care am mâncat zãpadã, pãmânt?"

Discuțiile au devenit tot mai aprinse și, în cele din urmã, și-au fãcut apariția și polițiștii. Teama argeșenilor cã cetățeanul german va deveni proprietar pe pãmânturile lor a pornit de la legea care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, care le permite strãinilor sã cumpere terenuri în România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Paznicul unui spital din județul Argeș a pulverizat spray lacrimogen asupra pisicii ( 19 Noiembrie 2020 )

  Incident bizar, la spitalul din Ștefănești, județul Argeș! 28 de pacienți și 30 de cadre medicale au fost evacuați, din cauza unui miros înțepător care se simțea în toată clădirea unității sanitare. Pacienții imobilizați...

 • Scandal la Sf. Parascheva ( 14 Octombrie 2020 )

  Incidente la Iași, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Unii credincioși i-au îmbrâncit și bruscat pe membrii forțelor de ordine și au încercat să ajungă în apropierea raclei cu moaște, care a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane.

 • Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-un sat din județul Sălaj ( 17 August 2020 )

  Polițiști atacați cu bâte și pietre, într-o localitate din județul județul Săla! Potrivit mesajului postat pe pagina de socializare a sindicaliștilor Europol, doi politiști din cadrul Secției Rurale Nușfalău, aflată în subordinea...

 • Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat ( 11 August 2020 )

  Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost surprins de un mal de pământ care s-a surpat. Ore întregi s-au chinuit pompierii să-l scoată de sub pământ. Nenorocirea s-a produs între localitățile Tureni și Petrești.

 • Premierul Ludovic Orban, chemat să dea explicații în scandalul Unifarm ( 29 Iunie 2020 )

  Ludovic Orban, chemat în Parlament să dea explicații în legătură cu scandalul de la Unifarm! Senatorul PSD, Radu Oprea, a anunțat că social-democrații vor ca prim-ministrul să dea explicații în fața parlamentarilor...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2