Date companie
 
 
 
 

Art-terapia poate să amelioreze calitatea vieții pacientului oncologic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arta, terapie
 

Arta învinge cancerul! Nu este doar numele unui eveniment care a avut loc ieri, este și realitatea expusă în creații de mai mulți artiști plastici, printre care Eli Sultan, Elizabeta Brînzoi și Aurelia Chiru. Acestea au transformat arta în terapie prin creațiile lor, care au devenit o poveste despre puterea de a preschimba răni în lumini și culori.

ELI SULTAN, artist plastic
„Arta este o terapie, ar fi minunat dacă mai mulți oameni ar alege arta pentru a se vindeca de boli. Din păcate la noi nu prea se mediatizează această idee și ar fi minunat dacă s-ar întâmpla."

ELIZABETA BRÎNZOI, artist plastic
"Vindecare prin artă înseamnă să poți să exprimi ceea ce simți și să dai frâu sentimentelor."

AURELIA CHIRU, artist plastic
„Toate aceste creații și cele din atelier, am mai multe, am o serie care face parte din auto-portretul meu. Am pornit de la nevoia de a mă exprima, de a transforma tot ce se întâmplă în ceva constructiv, în artă. În cazul de față este vorba despre multă lumină și speranță. "

Integrarea art-terapiei în planul de tratament, precum și conștientizarea necesității acesteia de către pacient și aparținători, pot duce la implementarea unor practici menite să amelioreze calitatea vieții pacientului oncologic.

CRISTINA BERTEANU director medical, medic primar ATI

„Rolul terapiei prin artă este complementară tratamentului medicamentos pe întregul parcurs al tratamentului medical al pacientului și ne-am gândit să marcăm Săptămâna Europeană de Luptă anti Cancer cu primul eveniment live dedicate rolului artei în terapia pacientului.

Vernisajul a fost urmat de difuzarea filmului "Care dintre noi?”, scris și regizat de una dintre cele mai apreciate și îndrăgite regizoare din România, Chris Simion Mercurian.

CHRIS SIMION MERCURIAN, regizoare
„Care dintre noi, pentru că într-un diagnostic oncologic nu știi niciodată care dintre noi, poate fi oricine…. Pentru mine cancerul a fost un dar, a fost o renaștere, o șansă la o a doua viață."

Expoziția include 20 de lucrări, ce pot fi admirate pe tot parcursul lunii iunie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul tragediei de la Spitalul „Victor Babeș” ( 13 Aprilie 2021 )

  Dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul tragediei produse, aseară, în unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeș”. Audierile în dosar au început, deja, încă din cursul nopții.

 • Cel mai valoros mozaic din Oradea, deteriorat grav de un constructor ( 29 Aprilie 2020 )

  Cel mai valoros mozaic din Oradea, aflat pe fațada clădirii unui fost cinematograf, este dezafectat aproape în întregime. Și asta în pofida faptului că firma care se ocupă de reabilitarea clădirii a primit autorizația de construcție...

 • Un suspect de crimă în Marea Britanie, capturat acasă, la Dej ( 10 Iulie 2019 )

  Suspect de crimă, capturat de polițiști la șase ani de la comiterea faptei! Un bărbat de 27 de ani, suspectat că ar fi ucis, în 2013, o femeie din Marea Britanie, a fost prins de polițiștii români în urma descinderii la domiciliul său...

 • Ziua Mondială a Râsului ( 5 Mai 2019 )

  5 mai, Ziua Mondială a Râsului! În fiecare an, Ziua Râsului se celebrează în prima duminică a lunii mai. De obicei, cu această ocazie sunt organizate evenimente care stârnesc râsul, de la spectacole de muzică și dans, la concursuri umoristice.

 • Expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, la Muzeul Colecțiilor de Artă ( 20 Aprilie 2019 )

  Expoziție de zile mari, la Muzeul Colecțiilor de Artă din București! Este vorba de expoziția „Eli Lotar 1905-1969”, dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2