Date companie
 
 
 
 

Asistentă de la Spitalul Universitar, concediată, după ce a făcut greva foamei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, asistenta, concediere
 

O asistentă de la Spitalul Universitar a fost concediată, după ce a făcut greva foamei! Motivul înaintat de conducerea spitalului a fost pus pe seama ”absenței nemotivate”. Asistenta susține că adevăratul motiv este faptul că a adus în atenția publicului problemele din unitatea medicală. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat faptul că decizia a fost luată de către Comisia de disciplină a unității, în concluziile căreia nu se poate interveni, însă afirmă că, în urma controalelor, s-a stabilit că o parte dintre aspectele sesizate de asistenta medicală Mariana Luceanu sunt adevărate.

Tora Apetrii, reporter: "Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București au anunțat că asistenta medicală Mariana Luceanu care a făcut greva foamei a lipsit în mod repetat de la serviciu, în perioada 6 – 20 august, încălcând prevederile contractului individual de muncă și Regulamentul Intern. Potrivit conducerii spitalului, asistenta nu ar fi la prima abatere disciplinară, mai fiind sancționată de două ori până acum."


Mai mulți asistenți medicali și infirmieri nemulțumiți de condițiile în care lucrează au protestat, în 8 august, în curtea Spitalului Universitar, pentru a doua oară în aceeași săptămână, acuzându-l pe managerul Adriana Nica de lipsa investițiilor, deși fondurile alocate de Ministerul Sănătății sunt suficient de mari. Doi dintre angajați, un bărbat și o femeie, au intrat în greva foamei. 
Intre timp, Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la concedierea asistentei medicale de la Spitalul Universitar Bucurelși și face o anchetă la unitatea medicală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2