Date companie
 
 
 
 

Asociația Victimelor Accidentelor înfierează legile strâmbe care împiedică despăgubirile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : despagubiri, dosar, instanta, legi, asociatia, rca, victimelor accidentelor
 

Legi care se bat cap în cap, și oameni care așteaptă mult și bine despăgubiri! Persoanele vătămate în accidente de circulatie primesc compensațiile cuvenite după luni sau chiar ani de așteptare, atrage atenția, într-un comunicat, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație. Și asta din cauza unor hotărâri judecătorești ce resping executarea unor decizii definitive ale instanțelor. Magistrații motivează că persoanele prejudiciate își pot valorifica dreptul de despăgubire exclusiv după regulile Fondului de Garantare al Asiguraților. Numai că procedura executării silite nu este recunoscută de legea de organizare și funcționare a acestui fond.

ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "După patru - cinci ani de procese, persoanele vătămate în accidente de circulație mai așteaptă încă luni sau ani până intră în posesia banilor ce reprezintă compensarea traumelor suferite, întrucât sunt obligate să se supună unor noi reguli, altele decât cele procesuale și în contradicție cu acestea."

Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație consideră că organismul de garantare a contractelor de asigurare încheiate de asiguratori care au intrat în faliment are obligația de a despăgubi persoanele prejudiciate, dacă sunt depuse documentele justificative privind prejudiciul și dacă există bani în contul fondului. În plus, termenul de plată în cazul polițelor RCA este de 10 zile de la finalizarea dosarului. ”Atunci când documentele ce atestă despăgubirea sunt hotărâri judecătorești definitive, orice activitate de analiză suplimentară a acestui organism în raport cu evenimentul ce a generat despăgubirea sunt inutile și ilegale", se mai menționează în comunicat.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2