Date companie
 
 
 
 

Astăzi este prăznuit Acoperământul Maicii Domnului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, sarbatoare
 

Prima zi din octombrie, sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși! Astăzi este prăznuit Acoperământul Maicii Domnului, în amintirea momentului în care Sfânta Fecioară Maria a scăpat din primejdie creștinii din Constantinopol. S-a întâmplat în secolul al X-lea, în timpul domniei împăratului bizantin Leon cel Înțelept, când locuitorii orașului s-au adunat în biserici, ca să se roage pentru salvarea cetății care era asediată. Maica Domnului s-a arătat atunci înaintea lor, stând în văzduh, înconjurată de sfinți, rugîndu-se la Dumnezeu pentru neamul omenesc, apoi și-a scos acoperamantul pe care l-a ridicat deasupra capului, asa incat sa ii acopere pe toti cei prezenti in biserică. Evenimentul este prăznuit, ca o reamintire a faptului că, prin nevointa si rugaciune, credincioșii pot primi, in greutatile vietii, neincetatul ajutor al Maicii Domnului.

GRIGORE MAZILESCU, preot

"Maica Domnului, cea care a unit cerul cu pământul, cea care s-a făcut pod către Dumnezeu, punte către Dumnezeu. Ea este cea care duce rugăciunile noastre la fiul său și la Dumnezeul nostru. Ea nu poate fi refuzată niciodată, ea este încontinuu alături de noi, cei care-i aducem rugăciuni." 

Cunoscută în popor și sub denumirea de Pocroave, sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului este și momentul în care se pregătesc ogoarele pentru sezonul rec. Credincioșii țin post, pentru a fi feriți de boli, de înec sau de supărări.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pelerinaj de Sfânta Parascheva ( 13 Octombrie 2019 )

  Sărbătoare importantă, astăzi, în rândul credincioșilor! Peste 100 de mii de enoriași s-au strâns la Iași, pentru a participa la cel mai mare pelerinaj ortodox din România, destinat sărbătoririi Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei. Moaștele acesteia, depuse la Catedrala Mitropolitană din Iași, atrag, anual, sute de mii de pelerini. 

 • Ceremonii militare, defilări, parade și concerte de Ziua Marinei Militare ( 15 August 2019 )

  Paradă spectaculoasă de Ziua Marinei! Zece mii de persoane au venit pe faleza din Constanta pentru a asista la actiunile organizate de fortele navale. La eveniment a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

 • Sărbătoarea Rusaliilor ( 16 Iunie 2019 )

  Mare sărbătoare în lumea creștină! Credincioșii ortodocși cinstesc Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, la 50 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos. Este și motivul pentru care sărbătoarea se mai numește și Cinzecime. Potrivi credinței...

 • Izvorul Tămăduirii, mare sărbătoare creștină ( 3 Mai 2019 )

  Creștinii ortodocși cinstesc, astăzi, Izvorul Tămăduirii, sărbătoare înscrisă în calendar în fiecare an în vinerea de după Paște. Este un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii...

 • Speranță pentru viața veșnică, prin sacrificiul Mântuitorului ( 28 Aprilie 2019 )

  Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștilor este ziua în care răul și viclenia sunt lăsate deoparte, iar oamenii îmbracă haina adevărului și a bucuriei. Cea mai veche sărbătoare a creștinătății a adus omenirii speranța mântuirii și a vieții veșnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. Credincioși din toată țara au mers la biserică pentru a lua lumină. În Bucovina, la mănăstirea Humor, oamenii au așteptat cu emoție momentul Învierii.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2