Astăzi este este sărbătorită Ziua Tatălui, în România. Marcată oficial în cea de-a doua duminică a lunii mai, ziua reprezintă un moment de reflecție asupra importanței figurii paterne și a contribuției acesteia la dezvoltarea armonioasă a copiilor și la bunăstarea familiei. Este o ocazie specială de a onora și recunoaște rolul esențial pe care tații îl joacă în viața copiilor, în familie și în societate. Această inițiativă a avut ca scop nu doar recunoașterea rolului tatălui, ci și promovarea egalității în drepturi dintre părinți. Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei tatălui și a Zilei Mamei a fost adoptată de Senat la 9 iunie 2009 și de Camera Deputaților la 29 septembrie 2009. La nivel internațional, Ziua tatălui este sărbătorită în date diferite, fără să existe o anume tradiție conturată în jurul unei zile anume. Ziua tatălui recunoscută oficial diferă de la țară la țară. În Canada, Marea Britanie și SUA este marcată în cea de-a treia duminică a lunii iunie, în Australia și Noua Zeelandă - în prima duminică din septembrie, iar în Brazilia, în cea de-a doua duminică din luna august.
”Ziua Tatălui”, celebrată duminică în România! Această zi specială pentru familie este marcată, conform legii adoptate în 2009, în cea de-a doua duminică a lunii mai. Marcarea acestei zile pune în evidență...
La 50 de zile de la învierea lui Iisus Hristos creștinii ortodocși sărbatoresc Rusaliile sau Pogorârea Sfanțului Duh. Duhul Sfânt a coborât între apostoli, în chipul unor limbi de foc, iar aceștia au început să vorbească în limbi străine, pe care nu le știau până atunci. Evenimentul marchează și întemeierea Bisericii.
O nouă ediție din spectacolul dumneavoastră preferat "Start Show România", mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, v-au pregătit o ediție specială, de sărbătoare.
Zi mare în calendarul creștin ortodox! Credincioșii îi prăznuiesc pe cei 40 de sfinți mucenici, în amintirea soldaților romani creștini martirizați în anul 320. Astăzi femeile fac sfințișori pentru a le da de pomană de sufletul celor adormiți iar bărbații beau nu mai puțin de 44 de pahare. Așa spune tradiția! Ea diferă însă de la regiune, la regiune.
Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici! În a treia zi de Crăciun, este celebrat Sfântul Ștefan, ucenic al lui Hristos și primul martir al Bisericii, care și-a dat viața pentru credință. El a fost ucis cu pietre...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019