Date companie
 
 
 
 

Atacurile informatice, motiv de îngrijorare în mediul de afaceri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : clienti, angajati, atac, afaceri, studiu, securitate, incredere, informatic, bresa
 

Posibilitatea unui atac informatic le dă fiori oamenilor de afaceri, dar și angajaților. Peste jumătate dintre companii au înregistrat cel puțin o breșă de securitate, în ultimii 3 ani. Specialiștii avertizează că angajații sunt veriga slabă. Potrivit unui studiu realizat, în iulie 2019, în Europa, SUA și Australia, în care au fost implicați peste 6.000 de specialiști din securitatea IT și companii cu peste 10.000 de angajați, doar în prima jumătate a anului, 25% dintre companiile vizate s-au confruntat cu incidente, față de 32 % în tot anul trecut. Circa 33% dintre respondenți au mărturisit că angajaților le lipsesc cunoștințe de bază privind securitatea informatică, iar 49% dintre aceștia au spus că duc acasă grijile legate de iminența unui atac cibernetic. Specialiștii în securitatea IT spun că este foarte posibil să fie victime fără să îsi dea seama și își exprimă îngrijorarea cu privire la nivelul de pregătire în ansamblu al companiei de a face față unui atac global.

BIANCA ROTARU, reporter ”Atacurile informarice sunt din ce în ce mai sofisticate, iar securitatea precară a sistemelor din cadrul companiilor reprezintă o amenințare majoră pentru mediul de afaceri. Lipsa resurselor și investițiile insuficiente sunt principalii factori de risc, care determină angajații să demisioneze.”

Conform studiului, consecințele unei breșe de securitate pot fi întreruperea activității businessului, cu un procent de 43%, costurile pierderii reputației, ajungând până la 38%, și scăderea vânzărilor, de 37%. Îngrijorarea cea mai mare se leagă, însă, de pierderea încrederii clienților.


Atacurile informatice, motiv de îngrijorare în mediul de afaceri

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2