Date companie
 
 
 
 

Atmosferă tensionată, de 1 Decembrie, la Miercurea Ciuc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : miercurea ciuc, maghiari, Noua Dreapta, Ziua Nationala
 

Tensiuni, de Ziua Națională a României, la Miercurea Ciuc, acolo unde membrii organizațiilor Noua Dreaptă și Mișcarea Tinerilor Maghiari s-au întâlnit în același loc.

Ambianța: -Harghita, Covasna, pământ românesc!

În replică la manifestația celor de la Noua Dreaptă, reprezentanții tinerilor maghiari au ieșit și ei în stradă. Pentru că dețineau pancarte și steaguri interzise prin lege, 15 dintre manifestanți au fost reținuti.

GHEORGHE SUCIU, purt. de cuv., I.J.J. Harghita: Ce mesaj conțineau aceste pancarte? (...) Fiecare să se întoarcă la mormintele strămoșilor lor și (..) eu mă simt aici maghiar.

Doi dintre tinerii maghiari vor fi cercetați pentru că aveau asupra lor arme albe.De cealaltă parte, membrii organizației Noua Dreaptă spun că au ales să meargă la Miercurea Ciuc pentru că este dreptul lor să sărbătoreasca 1 Decembrie unde doresc pe teritoriul României.

VOX: Nu suntem aici pentru a provoca pe nimeni, din contră, nici măcar nu vom răspunde provocărilor, de oriunde ar veni ele."

De la manifestații au lipsit atât primarul orașului, cât și cei doi viceprimari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Orele de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, reglementate prin OUG ( 28 Septembrie 2018 )

  Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților! Valentin Popa a demisionat din funcția de ministrul Educației din cauza refuzului asumării acestei OUG.

 • Rezoluția privind autonomia Ținutului Secuiesc, inacceptabilă ( 9 Ianuarie 2018 )

  Reacții categorice, după ce trei formațiuni politice maghiare au semnat o declarație comună prin care cer autonomia Ținutului Secuiesc! Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că autonomia teritorială pentru Ținutul Secuiesc...

 • Fără autonomie pe criterii etnice ( 18 Iulie 2017 )

  Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit! Afirmația tranșantă îi aparține președintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Harghita și Covasna. Șeful statului a participat la o dezbatere alături de reprezentanții administrației publice locale din cele două județe. La eveniment, după imnul României, a fost cântat imnul Ținutului Secuiesc.

 • Turiști maghiari blocați în munți, în județul Alba ( 19 Iulie 2015 )

  Misiune de salvare dificilă, în județul Alba! Doi turiști maghiari au urcat pe stâncile din Munții Piatra Secuiului, fără să țină cont că s-au aventurat în afara traseului marcat. Abia când au ajuns în vârful muntelui, și-au dat seama că nu mai pot coborî de pe stâncile abrupte. Cei doi bărbați, în vârstă de 45 de ani fiecare, se aflau într-o zonă abruptă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2