Date companie
 
 
 
 

Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : voiculescu, test, elevi, scoala, conditii, masca, cimpeanu, februarie, coronavirus, distantare
 

Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro lista cu fiecare localitate din fiecare județ în parte și scenariul în care se încadrează. Conform listei publicate pe site-ul ministerului, 149 de localități sunt în scenariul roșu, 903 în scenariul galben, iar peste 2.000 sunt în scenariul verde. Capitala se află în scenariul galben, însemnând că vor fi deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge elevii din clasele primare și cei din clasele terminale de gimnaziu și liceu. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului trebuie respectate cu strictețe.

SORIN CÎMPEANU, ministrul Educației „Distanțarea fizică este extrem de importantă! Maxim posibil, minim un metru pentru a nu ajunge în situații absurde, de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală, cu sprijinul inspectoratului si autorităților locale, că vor asigura distanțarea maximă posibilă în condițiile date”.

Legat de asigurarea măstilor la cursuri, Cîmpeanu a anunțat că elevii și profesorii din zonele sărace sau cei care nu își permit să le schimbe la câteva ore, așa cum este recomandat, vor beneficia din stocul de peste 37 de milioane de măști al Ministerului Educației. El a mai spus că este în curs de a perfectare un contract de donație, prin care vor fi distribuite, în școli, 500.000 de măști. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat și el că elevii și profesorii cu simptome de îmbolnăvire vor fi testați cu teste antigen.

VLAD VOICULESCU, ministrul Sănătății „Este necesar din partea părinților să își exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educației și pe pagina Ministerului Sănătății un formular tip, pentru exprimarea acordului pentru testare.” 

MONICA APOSTOL, reporter „Vor exista teste rapide antigen la nivelul școlilor, o parte fiind deja distribuite prin direcțiile de sănătate publică. Un aspect important este și acela că elevii nu au nevoie de adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii.”

Totodată, ministrul Educației a anunțat că a semnat ordinul de modificare a programei pentru examenele naționale din vara acestui an, care a fost adaptată la „realitățile anului 2020-2021”. Potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 7 iunie-4 iulie iar Bacalaureatul între 31 mai și 9 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2