Date companie
 
 
 
 

Au început înscrierile pentru Bacalaureat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, inscrieri
 

Se apropie examenul de Bacalaureat! Elevii clasei a XII-a și absolvenții din promoțiile anterioare se pot înscrie, până vineri, la bac.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "În 29 mai se încheie cursurile la clasele a XII-a și a XIII-a iar liceenii se pregătesc de Bacalaureat. Prima probă a examenului de maturitate va începe în 8 iunie, când se vor evalua competențele lingvistice de comunicare orală în limba română."

Prima probă va continua până în 10 iunie. În perioada 10-12 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Ea va fi urmată în 15-19 iunie de proba de evaluare a competențelor digitale. Între 22 și 26 iunie va avea loc proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise de la bacalaureat vor fi susținute în 29 iunie la limba și literatura română și în 30 iunie la limba și literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenții profilului real, și istorie, pentru cei de la uman. In 3 iulie va fi proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi. Notele finale vor fi afișate în 10 iulie. Sesiunea a doua a bacalaureatului va începe în 17 august.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Încep înscrierile la Academia de Poliție ( 17 Iulie 2020 )

  Au început înscrierile pentru admiterea la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Sunt disponibile în acest an aproape 600 de locuri, dintre care 100 cu taxă. Primele probe de admitere încep în 24 august.

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Înscrierile în clasa zero, la start ( 4 Martie 2020 )

  Astăzi începe prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, în toate școlile de stat și private. Potrivit Ministerului Educației, completarea și depunerea dosarelor se va desfășura în două etape. 

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2