Date companie
 
 
 
 

BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iulie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, note
 

Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

TORA APETRII, reporter
"Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală și în județele Constanța, Argeș și Suceava, iar cele mai puține, sub 650, în județele Mehedinți, Călărași, Covasna, Ialomița și Tulcea. Este primul an în care Ministerul Educației a decis ca rezultatele la Bacalaureat 2020 să fie publicate cu anonimizarea numelui și prenumelui candidaților."

Pentru a-și afla notele, fiecare candidat a trebuit să utilizeze codul pe care l-a primit anterior. Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 • BAC, la start ( 3 Iunie 2019 )

  Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului. 

 • Promovabilitate mică la BAC ( 1 Septembrie 2018 )

  S-au afișat rezultatele sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat! Rata de promovare a examenului maturității, înregistrată la nivel național, în sesiunea august-septembrie a fost de 26%.

 • Rezultate slabe la Evaluarea Națională ( 19 Iunie 2018 )

  Rezultate dezastruoase la Evaluarea Națională! Doar 73,5 la sută din absolvenții clasei a VIII-a au obținut medii mai mari sau egale cu 5, în timp ce numai 319 candidați au avut medii de 10, dintre care 53 în București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2